Bezoek Texture in groep

Zoek je een uitstap voor je vereniging, vrienden, familie of collega's? Stel een groep van minimum 15 personen samen en kies voor een groepsbezoek aan Texture. Onze medewerkers staan klaar om jullie te ontvangen en wegwijs te maken doorheen het museum. Groepen die dit wensen, kunnen we warm aanbevelen om zich bij hun bezoek te laten begeleiden door één van onze gedreven gidsen of hun bezoek uit te breiden met een stop in Kaffee Damast of een wandeling door de stad.

De WONDERKAMER is opgevat als een soort laboratorium waarin je op een interactieve manier kennis maakt met de vaak ongekende toepassingen van vlas, de hedendaagse betekenis ervan en het potentieel voor de toekomst.

In de LEIEKAMER op de eerste verdieping gaat de bezoeker terug in de tijd. Hier wordt het verhaal van de Golden River verteld.
Aan de hand van een selectie aan voorwerpen, werktuigen en machines uit de collectie, foto's, film, animaties, getuigenissen en interactieve kaarten wordt hier de economische ontwikkeling van de Leiestreek getoond, met de vlasnijverheid als grote motor.

In de SCHATKAMER is de inrichting gericht op een esthetische beleving van een selectie uit de omvangrijke collectie. Kant en damast krijgen een eigentijds kabinet op de 'Golden rooftop'.

We vragen om minstens twee weken op voorhand te reserveren. Op deze manier kunnen we een comfortabel bezoek garanderen. 

TIP: Telt jouw gezelschap 8 personen of minder? Check dan zeker ook onze formule "één uur Texture". Eén van onze ambassadeurs gidst jouw groep in één uur de tijd doorheen het museum. 

PRIJS 2023

€ 6 : groepen vanaf 15 personen
€ 85 : gids

Naast een klassiek groepsbezoek bieden we sinds 2017 'Texture Prikkelt' aan, een rondleiding voor mensen met dementie en hun begeleiders/mantelzorgers. Ook de dagarrangementen i.s.m. dienst Toerisme blijven succesformules voor groepsbezoeken. De volledige groepsbrochure 2023 kan je HIER doorbladeren.