Vlaspiraten

Wie gaat er mee op ontdekkingsreis met K. Piet Ein? De roeiboot brengt ons naar het Vlaseiland. Hoe ziet vlas er eigenlijk uit? Hier wordt duidelijk dat je lijnzaad kan verwerken tot verf. De kinderen komen terecht in een vlashut en ze speuren naar een doek uit vlas: dat heet linnen. Slagen ze erin het eiland te veroveren en de vlag te hijsen?

Prijs: € 2,5 per deelnemer (begeleiders gratis)
Doelgroep: derde en vierde leerjaar
Duur: 90 min
Eindtermen: Wetenschappen en Techniek (1.1. / 1.14. / 2.1. tot 2.3. / 2.9. / 2.15.) en Mens en Maatschappij (1.1. tot 1.3.)

We vragen scholen om minstens twee weken op voorhand te reserveren. Op deze manier kunnen we zorgen dat alles klaar staat en de kinderen een fijne uitstap kunnen hebben.

Cultuurschakel!

Naverwerking in de klas

De opgedane kennis kan je nadien verwerken in de klas. Aan de hand van een spellenkoffer geven de leerlingen hun eigen indrukken weer over het bezoek, werken ze in groepjes een vijfhoekenparcours af en schrijven ze als afsluiter een postkaart naar huis. De handleiding kan je hier bekijken.

Je betaalt € 50 waarborg bij ophalen van de spellenkoffer. De koffer kan maximaal twee weken in de klas blijven. Bij terugbrengen krijg je de waarborg terug. 

woordzoeker met vlas vlasbloem in te vullen