Workshop borduren op eigen kledij (18+)

Borduren is weer helemaal in! Je ziet de mooiste borduurcreaties op Instagram en Pinterest. Wist je dat je met borduren ook een mooie, eigen touch kan geven aan een kledingstuk? Dat is pas uniek, niet?

Voor deze workshop breng je een kledingstuk naar keuze mee. Denk bijvoorbeeld aan een licht jeansjasje, -hemd of broek, of een jurk in geweven katoen of linnen. Maar ook een keukenhanddoek of een zakdoek werkt prima. Eva bekijkt samen met jou de haalbaarheid van je idee. Ze leert je om een ontwerp over te brengen op de stof. Je krijgt een initiatie in een aantal basissteken en je leert van haar hoe je te werk kan gaan. Ze begeleidt je tijdens de workshop op jouw ritme.

Je hebt voor deze workshop geen ervaring nodig. Op het einde van de workshop heb je verschillende steken onder de knie en heb je een ontwerp klaar. Heb je een grote tekening gekozen, dan kan je die thuis verder afwerken.

Docent

Eva Verbruggen - van het gelijknamige Atelier van Eva V - heeft van handwerken haar beroep gemaakt. Ze is freelance handwerkster met een passie voor oude ambachten. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur. Als leerkracht beheerst ze ook de kunst van het lesgeven en ze geeft graag haar kennis door.

 

Zondag 7 november 2021 | 13.00 tot 16.00 | € 60 (materialen inbegrepen)

Doelgroep: 18+, maximum 8 deelnemers.
Deze workshop is voor iedereen met een hart voor DIY. Voorkennis niet vereist.

 

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

Online inschrijven voor borduren op eigen kledij

Ondervind je problemen bij het inschrijven?
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.

Borduren op eigen kledij

In tijden van corona adviseren we deelnemers die tot een risicogroep behoren, om zich niet in te schrijven. Draag een mondmasker en houd anderhalve meter afstand van elkaar. We zorgen voor handgel, ontsmettingsspray en papieren servetten zodat iedereen de eigen zitplaats kan ontsmetten, zowel voor als na de les. We vragen om voor alles vooraf in te schrijven. Het beperken van het aantal deelnemers (crowd management) en het bijhouden van een aanwezigheidslijst (control tracing) zijn belangrijke maatregelen in de strijd tegen corona. We houden ook voortdurend de vinger aan de pols en sturen bij waar nodig. De meest actuele informatie kan je vinden op deze website en op de sociale media kanalen van Texture, museum van vlas en textiel (FacebookTwitterInstagram).