Workshop breien (18+)

Breien op de breimachine

Reeks: merk Passap en aanverwante types

De breimachine is terug van weggeweest! Is jouw vintage erfstuk na talloze youtube-instructiefilmpjes en doorploegen van de handleiding nog steeds een mysterie? Grijp dan je kans!

Vijf namiddagen lang ga je, onder leiding van textielontwerpster Mathilde Vandenbussche, aan de slag. Je leert de onderdelen van jouw machine kennen, kan volop experimenteren met verschillende steken, leert een kleurenpalet maken en de juiste garens kiezen en krijgt 1001 tips & tricks.

Tijdens deze lessenreeks wordt er gedemonstreerd op Passap Duomatic. Breng je eigen breimachine mee - die kan veilig blijven staan - zo leer je je eigen materiaal het beste kennen! Check je vooraf of je toestel goed werkt?

Docent

Mathilde Vandenbussche (1992, Brugge), afgestudeerd aan KASK Textielontwerp, is gespecialiseerd in breien en heeft hierbij aandacht voor zowel esthetiek als techniek, zowel hightech als lowtech. Haar stoffen zijn zacht, warm met een hoog comfortgehalte. Vanuit haar eigen ervaringen begeleidt Mathilde de cursisten individueel bij de juiste materiaal-, kleur- en motiefkeuze.

  

14 september, 15 september, 21 september, 22 september en 28 september 2019 | 13.00 tot 17.00 | € 150

Doelgroep: 18+, maximum 9 deelnemers
Breng je eigen breimachine mee, alsook eigen keuze garens
Deze workshop is voor iedereen met een passie voor textiel. Voorkennis van machinaal of handbreien is niet vereist, maar is handig.


Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

online inschrijven

Ondervind je problemen bij het inschrijven?
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.