Workshopreeks breien op de breimachine (18+)

Reeks: merk Brother

De breimachine is terug van weggeweest! Is jouw vintage erfstuk na talloze YouTube-instructiefilmpjes en doorploegen van de handleiding nog steeds een mysterie? Grijp dan je kans!

Drie volle dagen ga je, onder leiding van textielontwerpster Mathilde Vandenbussche, aan de slag. Je leert de onderdelen van jouw machine kennen, kan volop experimenteren met verschillende steken, leert een kleurenpalet maken en de juiste garens kiezen. Mathilde verrast je met 1001 tips & tricks.

Tijdens deze lessenreeks wordt er gedemonstreerd op Brother. Breng je eigen breimachine mee - die kan veilig blijven staan - zo leer je je eigen materiaal het beste kennen! Check je vooraf of je toestel goed werkt?

GOED NIEUWS! Wegens groot succes trekken we het aantal deelnemers op van 8 naar 12. Let wel, om kwaliteitsvolle lessen voor een ruimere groep te kunnen aanbieden, verbinden we aan het extra aantal deelnemers de uitdrukkelijke oproep om met een Brother breimachine (bij voorkeur een dubbelbed Brother) de lessenreeks te volgen. We drukken hierbij nogmaals op het hart om je toestel op voorhand te laten nazien. Op die manier kan Mathilde de lessen vlot opstarten en iedereen de nodige tips & tricks leren. 

Docent

Mathilde Vandenbussche (1992, Brugge), afgestudeerd aan KASK Textielontwerp, is gespecialiseerd in breien en heeft hierbij aandacht voor zowel esthetiek als techniek, zowel hightech als lowtech. Haar stoffen zijn zacht, warm met een hoog comfortgehalte. Vanuit haar eigen ervaringen begeleidt Mathilde de cursisten individueel bij de juiste materiaal-, kleur- en motiefkeuze.

  

Maandag 8 november, dinsdag 9 november en woensdag 10 november 2021 | 09.00 tot 12.00 EN 13.00 tot 17.00 | € 150

Doelgroep: 18+, maximum 12 deelnemers.
Breng je eigen breimachine mee, alsook eigen keuze garens.
Deze workshop is voor iedereen met een passie voor textiel. Voorkennis van machinaal of handbreien is niet vereist, maar is handig.

 

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

Online inschrijven voor breien op de breimachine

Ondervind je problemen bij het inschrijven? 
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.

 

In tijden van corona adviseren we deelnemers die tot een risicogroep behoren, om zich niet in te schrijven. Draag een mondmasker en houd anderhalve meter afstand van elkaar. We zorgen voor handgel, ontsmettingsspray en papieren servetten zodat iedereen de eigen zitplaats kan ontsmetten, zowel voor als na de les. We vragen om voor alles vooraf in te schrijven. Het beperken van het aantal deelnemers (crowd management) en het bijhouden van een aanwezigheidslijst (control tracing) zijn belangrijke maatregelen in de strijd tegen corona. We houden ook voortdurend de vinger aan de pols en sturen bij waar nodig. De meest actuele informatie kan je vinden op deze website en op de sociale media kanalen van Texture, museum van vlas en textiel (FacebookTwitterInstagram).