Leerlingen uit het lager onderwijs ontdekken Dark Uncles

Dit najaar organiseert het museum Texture in samenwerking met Be-Part, Platform voor actuele kunst, een solotentoonstelling van de kunstenaar Klaas Rommelaere. De expo, getiteld Dark Uncles, presenteert een indrukwekkende installatie bestaande uit enorme, geborduurde poppen en honden die in een stoet door de tentoonstelling bewegen, naast een laan met totempalen en een reeks geborduurde werken en wandtapijten. 

Kunst- en erfgoededucatie Mooss werkte voor Dark Uncles een educatief pakket op maat van lagere schoolkinderen uit.

Actieve rondleiding en creatieve workshop

In de tentoonstelling Dark Uncles gaat Klaas Rommelaere op zoek naar zijn roots, zijn verleden. Hij toont de mensen die hem beïnvloed hebben: zijn vrienden en familie. 

Samen gaan we op zoek naar wie er in de klas zit. Deze gegevens zetten de leerlingen om in beelden zoals Klaas. Hoe ziet je huis eruit? En je huisdier, tuin en vrienden? Klaas laat zijn ontwerpen vertalen naar kleur door zijn madammen: wij geven onze schetsen door aan elkaar en vertalen deze naar kleur. En natuurlijk gaan we ook experimenteren met textiele werkvormen. Het resultaat kan een groot klasvaandel zijn om processiegewijs mee naar school te nemen of een klaspop waar iedereen via een tekening aan bijdraagt. Plezier verzekerd!

PRAKTISCH

Prijs: € 60 per groep
Doelgroep: lagere school, van 1ste tot 6de leerjaar (6-12 jaar), de uitwerking van het pakket varieert volgens leeftijd.

De expo Dark Uncles loopt van zaterdag 3 oktober tot en met zondag 31 januari 2021. Het aanbod Dark Uncles voor de lagere school kan geboekt worden van dinsdag tot en met vrijdag. U mag kiezen uit de voor- of namiddag: van 9.30 tot 11.30 OF 13.00 tot 15.00. Er kunnen maximaal 20 kinderen deelnemen aan een sessie. Let wel, er is de mogelijkheid tot 2 groepen per keer, indien de kinderen in dezelfde klasbubbel zitten.

Info en reservatie:
Hendrik Veuchelen
atelier@be-part.be
016 65 94 65