FaKtory infini

's talk eco fashion & lifestyle

FaKtory infini is een eco fashion & lifestyle event dat inzoomt op lokale ontwikkelingen met een wereldwijde impact op duurzame textielproductie. Het event stelt topinnovaties uit eigen streek voor en brengt de hele keten, jonge ondernemers, studenten, bedrijven en designers samen om te brainstormen, circulair te innoveren en verrassende nieuwe partnerschappen op poten te zetten. Bezoekers worden via workshops en panelgesprekken aangezet om mee na te denken over textiel & fashion 4.0.

Ook Texture neemt deel aan FaKtory infini. De textielsector kent in onze regio een rijke historiek, ze blijft ook verder evolueren en innoveren. Een verhaal dat ons niet vreemd is. Wij vertellen in Texture over innovatie en wendbaarheid, en over zichzelf voortdurend heruitvinden. Op FaKtory infini verleiden we jou met de geur van verse basilicum, een plant die in de toekomst misschien wel geparfumeerde kant in lange, dunne strookjes laat groeien. Geïntrigeerd door dit gek idee? En is dit wel een gek idee? Kom het te weten op onze tijdelijke tentoonstelling BIOLACE, een futuristische kanttentoonstelling met een biotechnologische visie voor het jaar 2050. Ook de installatie 'Pigeon Service', een Tex Lab van de Nederlandse designer Christien Meindertsma, slaat de vleugels even uit. Enkele duiven ontsnappen uit het museum. Kom ze ontdekken op FaKtory infini.

TIP: Combineer een bezoek aan FaKtory infini met een bezoek aan het museum én je steekt gegarandeerd heel wat op over het verleden, heden en toekomst van de linnen- en vlasnijverheid. 

 

8 en 9 december 2018 | Hangar K (Kortrijk Weide, Nelson Mandelaplein 2, Kortrijk) | gratis

 Meer weten over FaKtory infini