Groepstentoonstelling DRAAD

zaterdag 27 januari - zondag 18 februari 2024

Ontdek, bewonder en ervaar hoe veelzijdig de wereld van textielkunst is. De groepsexpo ‘Draad’ verzamelt verhalen van dertig kunstenaars, in een intrigerende mix van technieken, materialen en interpretaties. 'Draad', dat is een viering van de creatieve vrijheid van textiel.

Dagelijks komen we met textiel in aanraking: denk maar aan de lakens waarin we slapen, de handdoeken waarmee we ons afdrogen of de kleren die we op onze huid dragen. We hebben een lange en persoonlijke geschiedenis met textiel. Het is een van de oudste materialen die de mensheid kent, het is een van de eerste vormen van technologie die we ooit ontwikkelden.

Van 27 januari tot 18 februari 2024 onthult de tentoonstelling Draad de veelzijdigheid van textiel. Dertig verhalen van evenveel kunstenaars(duo’s) verzameld in een expo, elk werk weeft een narratieve draad die je uitnodigt tot verwondering en dialoog. Zo vormt Draad een zoektocht naar identiteit en een visuele representatie van maatschappijkritische vraagstukken.

MET WERK VAN

Robberto & Milena Atzori, Els Bijnens, Ria Bosman, Sara Boumkwo, Lisa Decavel, Aurélie Defez, Sarah De Geyter, Nele Demeulemeester, Emma De Meulenaer, Charlie De Voet, Monique Dikboom, Sus Driessen & Anne Mie Boonen, Sam Druant, Duo Wonder, Anisa El Margai, Beppe Geerts, Ana-María Gómez, Carine Heyligen , Hannah Hoebeke, Ilse Lambrichts , Lize Maekelberg, Eleni Papadopoulou, Martha Samyn , Denys Shantar, Jose Marie Sta. Iglesia, Sebastian Van Canneyt, Laura Vandemaele, Petrus Vanlessen, Emma Van Roey, Lin Vermeulen

De tentoonstelling ontstond uit een nauwe samenwerking tussen Kunstwerkt en Texture. Samen lanceerden ze in het najaar van 2023 een gelijknamige open call uit waarop meer dan zeshonderd kunstenaars reageerden. Een driekoppige jury bestaande uit Han Decorte, Indre Svirplyte en Benjamin Mengistu Navet boog zich over de vele inzendingen.

Draad