Groepsworkshop: Tuft je wollig tapijt – Initiatie tuften

NIEUW: Te boeken vanaf 1 oktober 2023

In deze textielworkshop ga je aan de slag met een tuftpistool, een volstrekt onschadelijk gereedschap dat, jawel, met garens schiet! Eerst teken je een eenvoudig geometrisch ontwerp uit op stramien, daarna tuft je jouw eigen minitapijt in kleurige wol. Zo leer je al doende het materiaal en de techniek kennen. Tussendoor ontdek je hoe dit vakmanschap verweven is met de textielsector in de Leiestreek. Wist je bijvoorbeeld dat Amerikaanse presidenten ingehuldigd worden op West-Vlaams tapijt? Het resultaat? Dat hang je als een echte eyecatcher aan je muur of je gebruikt het als de meest unieke pannenlap bij een etentje. Om van te houden, om zelf te houden of… als een ideaal cadeautje? 

Praktisch

Locatie: Studio Texture, het textielatelier van museum Texture, Noordstraat 28, Kortrijk
Duur: 2.5u tot 3u, te starten om 10u, 14u of 18.30u
Prijs: 55 euro pp (inclusief materiaal)
Aantal deelnemers: min 6 – max 10 personen (vanaf 16 jaar)
Taal: NL

Verloop van de workshop

Tijdens deze workshop maakt iedere deelnemer een eigen ontwerp op basis van eenvoudige, geometrische vormen. Je knipt en plakt een collage van gekleurde vlakken bij elkaar en zet die om in een eigen tactiel minitapijt in kleurige wol (afmeting circa 25cm diameter). Je leert de verschillende stappen, technieken en materialen van het tuften in een notendop kennen en eindigt met het verlijmen van de achterkant van je tapijtje. Nadien moet het 24u drogen alvorens de eindafwerking kan gebeuren. Die doen wij voor jou. Je kan het pakket met de tapijtjes van jouw groep binnen de maand ophalen aan ons onthaal (gratis), of thuis laten bezorgen (+12 euro verzendingskosten, 1 adres per groep).

Na deze workshop helemaal enthousiast en zin om aan je eigen tuftprojecten te werken? Kom verder werken in ons open atelier tuft!

Wil je meer info? Of wil je deze groepsworkshop reserveren? Mail naar texture@kortrijk.be

groepsworkshop tuften in Texture