Iedereen aan de borduurtafel!

zondag 24 april tot en met woensdag 31 augustus 2022

Vanaf Erfgoeddag, en de hele zomer lang, staat in Texture een borduurtafel opgesteld. Floor Nijdeken zet ons samen aan het werk met naald en draad. Hij ontwierp speciaal voor Texture een stramien, met tekeningen die gebaseerd zijn op de borduursels en patronen op de merklappen uit onze collectie. Kies je favoriete kleurige draad en ga aan de slag met de kruisjessteek. Zo ontdek je dat borduren helemaal niet saai en muf is, maar wel hip en gezellig!

‘Crossover Collective’ is een interactieve installatie van ontwerper en borduurkunstenaar Floor Nijdeken, waarmee iedereen kan meeborduren aan een groot kleed. Floor wil mensen verbinden door borduren en traditie. Op een luchtige manier wil hij met zijn ontwerpen maatschappelijke ontwikkelingen visualiseren en onder de aandacht brengen. Met een vrolijke kleur- en vormentaal uit hij tegelijk zijn waardering en respect voor ambacht en vakmanschap. Ambacht als medicijn, in een tijd waarin individualiteit en snelheid steeds belangrijker worden.

De borduurtafel staat in de inkomhal van Texture tot en met woensdag 31 augustus. Je kan ze bezoeken zonder een ticket voor het museum. Kom dus gerust langs en maak wat steken!


Copyright foto: Floor Nijdeken - fotograaf Louise te Poele