Memento Woordfestival 2021

Het programma van Memento Woordfestival 2021 waaiert uit over maart en april met een online auteursprogramma op 19, 20 en 21 maart 2021 en enkele eendaagse evenementen. Nieuw dit jaar is een langgerekte interactieve woordroute, in samenwerking met studenten Devine (Howest). Je verdwaalt door de binnenstad langs speelse installaties, nieuwe vormen van literaire presentatie en je ontdekt zo het werk van een pak artiesten. De route brengt je ook naar museum Texture... 

Duik in de website van Memento en ontdek hun volledig programma

Ontdek in Texture de installatie "Geraakt"

In Texture vind je de installatie "Geraakt", ontwikkeld door Gwen Bogaert, Vanessa Bloes en Gaetan Ferhah. Terwijl de pandemie nog steeds aardig woedt, ervaren sommigen meer dan ooit een onverzadigd verlangen om elkaar aan te raken of aangeraakt te worden. "Geraakt" speelt in op deze huidhonger met een interactieve installatie die je op een fysieke plek in staat stelt om de handpalmen van enkele auteurs van het collectief van de Letterzetter aan te raken. Raak je de handpalm aan, dan ontgrendel je een gedicht. Dit intiem moment zorgt voor een unieke ervaring. Het textiel waarop je jouw handafdruk achterlaat, draagt bij aan een online kunstwerk.

Praktisch

installatie "Geraakt" binnen de interactieve woordroute Memento
vanaf donderdag 18 maart tot en met zaterdag 24 april 2021
van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur
textielatelier in Texture (meld je aan bij de balie, we begeleiden jou naar het textielatelier)
GRATIS

Installatie Geraakt

EXTRA | Je kan de woordroute zowel fysiek als online afwerken, en de route is opgesplitst in vier verschillende zones, elke zone is opgetrokken rond een ambassadeur. Je kan de woordroute in één keer afwerken, of in verschillende kleine stukken. De route is gratis, vanaf 19 maart 2021 in de Kortrijkse binnenstad. Alle informatie over hoe je de app kan installeren op je smartphone of tablet vind je op de website van Memento.