Introductieworkshop tuft: maak je eigen (wand)tapijt

dinsdag 12 september 2023
van 18.30 tot 21.30 uur

Altijd al zelf een tapijt willen maken? Kom naar de workshop tuften in Texture!

In deze introductieworkshop ga je aan de slag met een tuftpistool: een volstrekt onschadelijk gereedschap dat, jawel, met garens schiet! Het garen wordt door kleine gaatjes in een stof geblazen, waardoor lussen ontstaan die op plukjes lijken. Die lussen kunnen worden gesneden en vormen zo een tekening. Ideaal voor instawaardige tapijten, wandkleden, kussens en andere fluffy stuff…

Tijdens deze workshop leer je de basis van het tuften en maak je je eerste eigen tapijtje. De workshop verloopt zo:

  • We starten met een korte introductie en bekijken voorbeelden en materiaalstalen.
  • Nadien span je het doek op, oefen je de techniek zelf op canvas en teken je je idee uit.
  • Dan ga je aan de slag met het tuftpistool en werk je je eigen ontwerp uit.
  • Na het tuften werk je de details bij en lijm je de achterkant af.

 

  • Hou er rekening mee dat het doek 24 uur moet drogen alvorens de eindafwerking te kunnen doen. Deze afwerkingen tonen we tijdens de workshop, en kom je nadien zelf doen in het open atelier tuft.

 

Tijdens de workshop ga je aan de slag met je zelfgekozen ontwerp van circa 35 cm diameter. Je kan een eigen tekening of ontwerp meebrengen om uit te voeren in wol. Of je kan ter plaatse een ontwerp maken, op papier of rechtstreeks op het doek. De exacte info over wat kan, krijg je na je inschrijving, een week voor aanvang van de workshop. 

Helemaal de smaak te pakken? Na deze introductieworkshop heb je alle nodige kennis om zelf verder te werken in het open atelier tuft van Texture. 

Praktisch

Wanneer: dinsdag 12 september 2023, van 18.30 tot 21.30 uur.
Prijs: € 110 - inbegrepen zijn begeleiding, gebruik van de tuftpistolen en -kaders en alle materiaal om je tapijt te maken. We werken met 100% Nieuw-Zeelandse wol. Deze is duurzaam, vuil- en waterafstotend. We zorgen voor koffie, thee en water tijdens de workshop. Heb je een UiTPAS met kansentarief, dan geniet je van 80% korting op deze activiteit. 
Wie: Je bent 16+, creatief en je hebt superveel zin om je eigen tapijtje te ontwerpen en maken. Wees snel, er kunnen maximum 8 deelnemers inschrijven. Geen voorkennis vereist.

online inschrijven voor de introductieworkshop tuft op dinsdag 12 september 2023

P.S. Wil je graag onze introductieworkshop tuft volgen, maar is dit geen goed moment voor jou? Check dan zeker onze kalender. We plannen onze introductieworkshop tuften ook op andere momenten. Aan jou de keuze!

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder.