Introductieworkshop tuft: maak je eigen (wand)tapijt

Dinsdag 25 april 2023

Altijd al zelf een tapijt willen maken? Kom naar de workshop tuften in Texture!

In deze introductieworkshop ga je aan de slag met een tuftpistool: een volstrekt onschadelijk gereedschap dat, jawel, met garens schiet! Het garen wordt door kleine gaatjes in een stof geblazen, waardoor lussen ontstaan die op plukjes lijken. Die lussen kunnen worden gesneden en vormen zo een tekening. Ideaal voor instawaardige tapijten, wandkleden, kussens en andere fluffy stuff…

Met een manueel tuftpistool leer je tijdens deze workshop de basis van het tuften van hoogpolige tapijten. We bekijken voorbeelden en oefenen de techniek zelf op canvas. We experimenteren met verschillende materialen, kleuren en lengtes van draden, structuren en vormen. Nadien maak je een eerste eigen ontwerp (diameter circa 35 cm) en werkt het uit. Na de juiste afwerkingen ga je met een handgemaakt tapijt naar huis.

Helemaal de smaak te pakken? Na deze introductieworkshop heb je alle nodige kennis om zelf verder te werken in de open tuftwerkplaats van Texture. 

Praktisch

Wanneer: dinsdag 25 april 2023, van 18u30 tot 21u30
Prijs: € 110 - inbegrepen zijn begeleiding, gebruik van de tuftpistolen en -kaders en alle materiaal om je tapijt te maken. We werken met 100% Nieuw-Zeelandse wol. Deze is duurzaam, vuil- en waterafstotend. We zorgen voor koffie, thee en water tijdens de workshop.
Wie: Je bent 16+, creatief en je hebt superveel zin om je eigen tapijtje te ontwerpen en maken. Wees snel, er kunnen maximum 8 deelnemers inschrijven. Geen voorkennis vereist.

online inschrijven voor de introductieworkshop tuft op 25 april

P.S. Wil je graag onze introductieworkshop tuft volgen, maar is 25 april geen goed moment voor jou? Check dan zeker onze kalender. We plannen onze introductieworkshop tuften dit voorjaar ook op zaterdagnamiddag 11 maart en zaterdagnamiddag 10 juni. Aan jou de keuze!

atelier tuft in museum Texture

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!