Veelkleurig of liever zwart?

dinsdag 12 september, 10 oktober en 14 november 2023, 14.00-17.00 uur

In deze workshop zoomen we in op twee kanttechnieken: de veelkleurige Polychrome de Courseulles- en de iconisch zwarte Chantillykant. Het contrast kan op het eerste zicht niet groter zijn, en toch zijn er meer gelijkenissen.

Zo ligt de techniek van Chantillykant aan de basis van deze van Polychrome de Courseulles. Beide zijn een tulekant waarbij je figuren in halve slag klost. Chantillykant wordt vooral met zwarte zijde geklost. Ook wit en ecru zijn mogelijk. Bij Polychrome de Courseulles is het kleurenpalet onbegrensd. Het is als schilderen op zijde. Beide technieken leveren schitterende en fijne resultaten op.

Kantdocent: Lieve Pollet
Prijs: € 36 (Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, geniet van 80% korting op deze workshop)

Doelgroep: 16+, maximum 10 deelnemers.
Deze workshop is voor iedereen die zich graag wil verdiepen in Chantillykant en Polychrome de Courseulles. Basisopleiding (Tule- of Chantillykant) is vereist.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in! Graag inschrijven vóór 1 september 2023.

online inschrijven voor workshop Polychrome de Courseulles

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!  

Polychrome de Courseulles