Lezing: Kant in de mode. Een boeiende wandeling doorheen de tijd.

woensdag 22 november 2023
van 20.00 tot 21.30 uur

Al in de 16de eeuw wist heel de wereld kant uit Vlaanderen te waarderen. Kant straalt klasse en rijkdom uit. Praalzuchtige lieden lieten zich graag portretteren in de meest schitterende en extravagante kleding. De charme van kanten kragen in schilderijen van vorsten, edelen en vooraanstaande burgerij verbaast nog steeds. Dankzij deze portretten zijn we zoveel eeuwen later getuige van de evolutie van kant in het kostuum.

Martine Bruggeman neemt je graag mee doorheen deze evolutie. Zij geeft kunst- en kantgeschiedenis en les in hedendaags kantontwerp. Ze geeft ook lezingen, workshops en tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Daarnaast publiceert ze in (inter)nationale tijdschriften en schrijft ze boeken, waaronder ‘Brugge en Kant’, ‘Kant in Europa’ en ‘Kant en Kostuum’.

Spreker: Martine Bruggeman
Prijs: € 5 (drankje inbegrepen), wie een UiTPAS met kansentarief heeft, geniet van 80% korting op deze lezing

Doelgroep: 16+, maximum 100 deelnemers.
Deze lezing is voor wie houdt van historische verhalen over kant. 

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in! Graag inschrijven vóór 21 november 2023.

online inschrijven voor de lezing Kant in de mode

Inschrijven voor onze lezingen doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!  

lezing kant in de mode