Bubbels en bloemen: lijnoliezeep maken

zaterdag 25 mei 2024,
van 10.00 tot 12.30 uur

Van de vlasplant gaat niets, maar dan ook niets verloren. Van de vezels wordt linnendraad gemaakt, uit het zaad wordt lijnolie geperst. Die olie zit bomvol waardevolle voedingsstoffen maar is ook heerlijk zacht voor de huid.

Tijdens deze workshop maken we samen natuurlijke zeep met lijnolie en andere plantaardige oliën, volgens de koude methode. Zo blijven alle goede eigenschappen van de ingrediënten bewaard. We voegen er de kleuren en geuren aan toe van planten die in onze eigenste Textieltuin groeien. Je maakt per twee een andere soort zeep. Zo krijg je dus maar liefst zes verschillende soorten handgemaakte natuurzeep. De zeep moet na het maken enkele weken rijpen. Je kan de zepen dus niet meteen mee naar huis nemen, maar krijgt nadien een pakketje opgestuurd per post.

Docent: Suzan Van den Bossche van Smeer
Prijs: € 95, materiaal en een bundel met recepten inbegrepen (wie een UiTPAS zuidwest met kortingstarief heeft, betaalt € 19)

Breng een kookschort en keukenhandschoenen mee

Doelgroep: 16+, maximum 12 deelnemers
Deze workshop is voor iedereen die houdt van lekkere geurtjes en vooral hoe die zelf te maken. 

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in! Graag inschrijven vóór 25 mei 2024.

online inschrijven voor lijnoliezeep maken

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!

lijnoliezeep maken