Verf met planten en maak je eigen vlaggenslinger

Zondag 3 juli 2022
14.00-16.30

Een unieke ouder-kind workshop! 

Rood, geel, paars… Vandaag ontdekken we de kleuren van de natuur! Wist je dat stoffen vroeger gekleurd werden met planten? Nu worden kleurstoffen in de fabriek gemaakt. Maar veel planten die je nog gewoon in de berm kan plukken, geven prachtige kleuren aan stoffen.

Rood uit de wortel van meekrap, geel uit de bloemen van kamille, paars uit de bessen van vlier. Namen van planten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord… Maar heel leuk om zelf te doen en niet eens zo moeilijk! Wist je dat zelfs ajuinschillen een prachtige kleur geven?!

Vandaag brouwen we in grote kookpotten verf van planten. We verven lapjes stof in die verschillende kleuren. Nadien knippen we vlaggen uit die gekleurde lapjes, die we aan elkaar naaien tot onze eigen kleurige vlaggenslinger. Heb je zelf een naaimachine? Breng die dan gerust mee. Bij mooi weer werken we deels buiten, op het plein voor het museum. Laat die feestelijke zomer maar beginnen!

Docent

Ariane Heystraeten staat in voor de creatie- en innovatieprojecten bij Texture. Ze studeerde Textielontwerp en is geïntrigeerd door textiele handelingen, hedendaags ambacht en natuurlijke materialen. Die verzamelt ze het liefst in het wild tijdens lange wandelingen, maar sinds vorig jaar kweekt ze ook haar eigen verfplanten op het veld. Ze neemt je graag mee op een ontdekkingstocht naar kleuren uit de natuur.

Praktisch

Wanneer: zondag 3 juli 2022, van 14u tot 16u30
Prijs: 25 euro per koppel volwassene – kind (8+) , max 8 koppels, alle materiaal inbegrepen
Wie: Dit is een workshop waaraan een kind (8+) telkens deelneemt samen met zijn/haar (groot)ouder, meter, peter, … De volwassene boekt het duo-ticket. Er is geen enkele voorkennis vereist door kind of volwassene.

TIP: Heb je als volwassene zin om je verder te verdiepen in het verven met planten? We organiseren op zondag 18 september ook een workshop "Textiel verven met planten"

Boek je duo-ticket voor deze ouder-kind workshop

Ondervind je problemen bij het inschrijven?
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen je graag verder.


Copyright foto: Ariane Heystraeten