Mooie mannenmode

zondag 10 december 2023,
van 10.00 tot 16.00 uur

In de 18e eeuw bestond een mannenkostuum uit een jas, vest en kniebroek. Aan de kwaliteit van de stof en versieringen kon je aflezen hoe welgesteld de drager ervan was. In het laatste kwart van de 18de eeuw werden vooral vesten in wit zijdesatijn met geborduurde motieven bijzonder populair. En uiteraard hebben we ook zo’n prachtexemplaar in de collectie van Texture.

We gebruiken deze hippe mannenmode van pakweg 250 jaar geleden om te leren hoe je zijdesatijn correct opspant en borduurdraden quasi onzichtbaar aan- en afhecht, en om te ontdekken welke borduursteken en -technieken toen werden gebruikt. Met het kleurig bloemmotief op dit bijzondere vestje als voorbeeld maak je een eigen borduurwerk, dat je nadien kan verwerken tot een prachtige patch of tas. Al die fijnzinnige kennis uit het verleden dient meteen ook als inspiratie voor mode en kunst van nu.

Docent: Kenny Damian
Prijs: € 75 (Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, geniet van 80% korting op deze workshop)

Doelgroep: 16+, maximum 10 deelnemers.
Deze masterclass is voor iedereen die houdt van borduren en die zich wil verdiepen in frivool borduurwerk.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in! Graag inschrijven vóór 1 oktober 2023.

online inschrijven voor masterclass mooie mannenmode

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!  

mooie mannenmode