Lezing: Naar jouw Amerika en terug

zondag 11 december 2022, van 10u30 tot 12u
met Steven Debaere, co-auteur van "Naar jouw Amerika en terug. Brief voor Anna."
GRATIS 

Anna Remmerie (1899-1979) groeide op in een vlasserfamilie in Heule. Op jonge leeftijd ging ze aan de slag als dienstmeid, eerst in de eigen streek, daarna in Brussel en Parijs en vanaf 1921 in Amerika.

Elf jaar later keerde ze terug en huwde met Alfons Debaere, een ondernemende vlashandelaar uit Bissegem. Het werd een bewogen tijd met oorlog, collaboratie en repressie en de op- en ondergang van het vlas. Hoe beleefde ze dit alles? Kwamen haar ervaringen in Amerika nog van pas?

Steven en Peter Debaere, twee broers, schreven in een boek (uitgeverij Pelckmans, 2022) het relaas van wat hun grootmoeder aan beide kanten van de oceaan beleefde en kaderen dit in een bredere historische context. Op zondag 11 december graaft Steven wat dieper in de verhalen van Anna en stelt hij het boek voor in de Kroonzaal van Texture. 

TIP: Het boek is te koop in de museumshop van Texture. Een ideaal moment om het te laten signeren door Steven Debaere. Een uniek eindejaarsgeschenk! 

 Steven en Peter Debaere, auteurs van Naar jouw Amerika en terug

Steven Debaere (links op de foto) is Kortrijkzaan, historicus en docent geschiedenis aan de lerarenopleiding van Vives Hogeschool in Brugge. Zijn broer Peter (rechts op de foto) is econoom en woont in de VS.