Workshop punch needle patch (18+)

Punch needle is een oude handwerktechniek. Deze werd de laatste jaren van onder het stof gehaald en is op vandaag super populair. Punch needle of tuftnaald is een naald met een handvat waar een draad doorloopt. Door de naald door de stof te duwen, ontstaan er aan de andere zijde lussen. Zo borduur je eigenlijk tapijtjes. Eens je het ritme te pakken hebt, is stoppen erg moeilijk. Hip handwerk waar je gegarandeerd zen van wordt. De toepassingen zijn bovendien quasi oneindig. Tijdens deze workshop krijg je initiatie in deze techniek en maak je één of meerdere patches die je nadien kan gebruiken om dat gat in een broek te verstoppen of als ellebooglappen voor je trui. Waarom niet een leuke tekst of tekening punch-patchen op je sweater of tote-bag? 

Eva Verbruggen van het gelijknamige Atelier van Eva V. leert je werken met de *oxford punch needle*, #14 mini, die ze uit Amerika importeerde. Ze voorziet een aantal ontwerpen die je mag gebruiken, maar je kan ook je eigen tekening punchen. Let op: print je ontwerp uit in zwart-wit, de dikte van de lijnen moet 3mm zijn en het mag niet te groot zijn, vermijd ook veel details. Je mag ook het kledingstuk/tas meebrengen waar je de patch op wil naaien. Eva heeft van handwerken haar beroep gemaakt. Ze is freelance handwerkster met een passie voor oude ambachten. Als leerkracht beheerst ze ook de kunst van het lesgeven en geeft graag deze kennis door.

Het gebruik van het materiaal tijdens de workshop is inbegrepen. Het punch needle materiaal kan na de workshop vrijblijvend aangekocht worden. Betalen met de bankkaart kan.

 

Zondag 25 oktober 2020 | 13.00 tot 16.00 | € 60 (materialen inbegrepen)

Doelgroep: 18+, maximum 8 deelnemers.
Deze workshop is voor iedereen met een hart voor DIY. Voorkennis niet vereist.

 

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

online inschrijven voor punch needle patch

 

Ondervind je problemen bij het inschrijven? 
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.

 

In tijden van corona adviseren we deelnemers die tot een risicogroep behoren, om zich niet in te schrijven. Draag een mondmasker en houd anderhalve meter afstand van elkaar. We zorgen voor handgel, ontsmettingsspray en papieren servetten zodat iedereen de eigen zitplaats kan ontsmetten, zowel voor als na de les. We vragen om voor alles vooraf in te schrijven. Het beperken van het aantal deelnemers (crowd management) en het bijhouden van een aanwezigheidslijst (control tracing) zijn belangrijke maatregelen in de strijd tegen corona. We houden ook voortdurend de vinger aan de pols en sturen bij waar nodig. De meest actuele informatie kan je vinden op deze website en op de sociale media kanalen van Texture, museum over Leie en vlas (FacebookTwitterInstagram).

Punch needle patch met Eva V. in Texture