Schatjes van Vlieg in museum Texture

MINIBEERTJES, een knuffelzacht belevingsparcours

van 1 juli tot en met 31 augustus 2023
van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur

Honderden knuffels komen twee maanden op vakantie in museum Texture. Je kleintje ontdekt hier alles over deze lieve zachte diertjes. Kan een teddy met één oog goed knuffelen? Wat doen twee knuffelberen als ze elkaar ontmoeten? Wist je dat knuffelberen gek zijn op lezen?

Met een rugzakje en opdrachtenkaart gaan jullie op onderzoek. Alle opdrachten zijn uitgewerkt voor zowel baby’s, peuters als kleuters. Een parcours om te ontdekken, knuffelen, voelen, giechelen en zoveel meer.

Praktisch

Museum Texture is volledig buggytoegankelijk. Er is een lift ter beschikking. Je kan gebruik maken van een verluiertafel en microgolfoven (voor het opwarmen van melkjes en papjes).

Kinderen < 13 jaar spelen Schatten van Vlieg gratis, begeleiders kopen een museumticket. Heb je een UiTpas? Check dan zeker het omruilvoordeel... 1+1 gratis toegang voor begeleiders in ruil voor 10 punten.

Schatjes van Vlieg is een knuffelzacht belevingsparcours van één uur voor gezinnen met kinderen tussen 0 maanden en 5 jaar. In samenwerking met Bibliotheek Kortrijk, Conservatorium Kortrijk, B.I.C.-Carpets, De Kringloopwinkel en kinderdagverblijf Auricula.

TIP: Op museumzondag 6 augustus zijn peuters en kleuters van harte welkom op een bère leuk voorleesuurtje.

EXTRA TIP: Zijn jouw kinderen tussen 6 en 10 jaar? Kies dan voor Schatten van Vlieg en HET MYSTERIE VAN DE VERDWENEN KNUFFELDIEREN, een actieve zoektocht in museum Texture.

Schatten van Vlieg is een zomeractie voor families. In heel Vlaanderen en Brussel verstoppen culturele locaties schatkisten. Families kunnen hun schattenjacht op voorhand plannen en op www.uitmetvlieg.be opzoeken waar er in hun buurt schatkistjes verstopt liggen. In 2023 focust Schatten van Vlieg op “Voel jij wat ik voel?”