Sokken stoppen tijdens museumzondag in Texture

zondag 5 februari 2023
van 10u30 tot 12u30

Visual mending voor wolliefhebbers

Heb jij nog wollen sokken liggen die versleten zijn maar waar je nog geen afscheid van wil nemen? Een heerlijk warme wollen trui met afgesleten ellebogen of een gaatje in? Dan is dit je moment! Na Kintsugi (je-weet-wel... de Japanse kunst van keramiek herstellen met goud) is het tijd voor de herwaardering van sokken stoppen. En als het even kan, met véél kleur.  

Tijdens deze workshop leert Hanne Daniels je enkele eenvoudige technieken om sokken te stoppen en maak je zo zelf de mooiste herstelling aan jouw versleten sok of ander wollen kledingstuk. Zo kan je er nog eens een tweede leven mee verder, én dat is dubbel genieten!

Pssst... Heb je momenteel geen versleten kledij? Je kan ook oefenen op een proeflapje, kom gerust meedoen.

Docent

Hanne Daniels is textieltechnologe en heeft een passie voor schapen, wol en breien. Ze geeft nieuwe liefde aan elk gedragen kledingstuk.

Praktisch

Wanneer: zondag 5 februari 2023, van 10u30 tot 12u30
Prijs: € 5 - Wij voorzien het werkmateriaal. Breng je eigen versleten (wollen) sokken mee of andere (wollen) kledingstukken die een kleine reparatie nodig hebben. Breng best ook wol mee in kleuren die passen, of die net contrasterend zijn, zodat je een uniek effect krijgt. Wij voorzien ook een basisvoorraad wol. 
Wie: Je bent 15+, creatief en het doet je hartzeer om afscheid te nemen van je favoriete kledingstuk. Wees snel, er kunnen maximum 12 deelnemers inschrijven. Geen voorkennis vereist.

online inschrijven voor de workshop sokken stoppen

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!  

Wist-je-vlasje: Elke eerste zondag van de maand is museumzondag in Texture. Dit betekent dat je die dag het museum gratis kan bezoeken... maar er is méér! Op museumzondag kan je ook proeven van onze museumwerking, in de vorm van een workshop, een performance, een installatie, enzovoort. Kortom, museumzondag in Texture is gegarandeerd een belevenis!