Studio Texture

Studio Texture is de plek in het museum waar je zelf aan de slag kan met textiele technieken en zachte materialen. Waar we vakmanschap van gisteren en vandaag doorgeven en als inspiratie gebruiken voor toepassingen en materialen morgen. Van vezelspinnen tot vlascomposiet.

Laat je inspireren door onze workshops en masterclasses, ontmoet andere makers en ga aan de slag met onze tools en materialen. Zo bouwen we aan een open en gedeelde werkplaats voor zowel professionals als liefhebbers, met tijd en ruimte voor duurzame, nieuwsgierige en toekomstgerichte experimenten.

Word deel van onze community van textielliefhebbers en makers en breng jouw ideeën tot leven in Studio Texture. Samen geven we de toekomst van textiel vorm.

Blader online in het allereerste exemplaar van ons magazine Studio Texture

We hebben het najaarsprogramma van 2023 voor jou in een magazine gebundeld. We laten je meteen ook kennismaken met enkele makers, meesters en kunstenaars. In deze eerste editie dompelen we je onder in de geschiedenis van tuft, een techniek die helemaal terug is van weggeweest en die stevige wortels heeft in onze regio. Je ontdekt hoe textieltuinieren niet alleen een mooie oogst oplevert maar ook rust in het hoofd. En je leest meer over de avonturen van fotograaf Danny Veys. Hij bouwde een kano in vlascomposiet, maar dat is lang niet alles. 

Doorblader HIER de eerste editie van magazine Studio Texture

Schrijf je in op de Makersnieuwsbrief van Studio Texture

Vier keer per jaar sturen we een digitale nieuwsbrief uit met alle nieuws voor makers: workshops, ateliernieuws, creaties, projecten en zoveel meer. Mis niets van Studio Texture en schrijf je hier in!

Abonneer je hier op de nieuwsbrief voor makers!