Tapijtsgeest komt naar Texture

Kamerbreed, hoogpolig of vliegend. Heel wat tapijten worden sinds de jaren '50 in Zuid-West-Vlaanderen geproduceerd. Het rekkeketjek van weefgetouwen klonk streekgenoten als muziek in de oren. Weverijen in het straatbeeld waren er schering en inslag. De expo Tapijtsgeest neemt je mee naar de wereld van schietspoelen, (thuis)wevers, kartonkappers en bobijnopzetters! Van dinsdag 8 december 2020 tot en met zondag 17 januari 2021 houdt de reizende expo halt in het Kortrijkse textielmuseum Texture.

Laat het duidelijk zijn. Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. Vijftien tentoonstellingsdozen nemen je mee naar de hoogdagen van de tapijtindustrie in Zuid-West-Vlaanderen. Kies een doos, laat je zintuigen prikkelen en ontdek. Dwaal je mee door de herinneringen van oud-textiliens? Los jij de mysterieuze tapijt-moord op in de escape-doos? Of breek je het record weversknoop-leggen? Wevers en bobineuses vertellen je straffe verhalen over het leven binnen en buiten de fabriek. Een fantasierijke tocht naar de oorsprong van het tapijt in het Kamishibaiverhaal of je voeten vegen aan de blote-voeten-mat? 

Duik in de wereld van TAPIJTSGEEST

Aan jou de keuze: bezoek je gratis de expo Tapijtsgeest in Texture OF reserveer je liever één of twee dozen en haal je zo Tapijtsgeest naar jouw woonkamer? Of combineer je beide? Ook dat mag! 

Tapijtsgeest in Texture

Vanaf dinsdag 8 december 2020 houdt de expo Tapijtsgeest halt in Texture en dit tot en met zondag 17 januari 2021. De toegang is gratis, maar je moet wel een tijdsblok reserveren. We laten één bubbel toe per twee uur. 

BEZOEK TAPIJTSGEEST
8 december 2020 - 17 januari 2021
van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur
uitzonderlijk gesloten op 24, 25 en 31 december 2020, alsook op 1 januari 2021
GRATIS

Reserveer een gratis ticket met je bubbel voor Tapijtsgeest in Texture

Tapijtsgeest in je woonkamer 

Heel wat tentoonstellingsdozen kan je ook ontlenen bij je thuis. Ook dit is gratis. Benieuwd? Ontdek de dozen en reserveer er één of twee naar keuze. Wij raden alvast de escape-box sterk aan, alsook de knutseldoos. Twee ideale dozen om met je bubbel in de eigen woonkamer te ontdekken. 

ONTLEEN TAPIJTSGEEST
8 december 2020 - 17 januari 2021
GRATIS

Reserveer een tentoonstellingsdoos Tapijtsgeest in Texture

Campagnebeeld Tapijtsgeest

Tapijtsgeest is een project van Erfgoed Zuidwest. Het project kwam tot stand in samenwerking met, en met de hulp van, heel wat partners. Texture is één van die trotse partners.