Tapijtsgeest komt deze zomervakantie naar Texture

Kamerbreed, hoogpolig of vliegend. Heel wat tapijten worden sinds de jaren '50 in Zuid-West-Vlaanderen geproduceerd. Het rekkeketjek van weefgetouwen klonk streekgenoten als muziek in de oren. Weverijen in het straatbeeld waren er schering en inslag. De expo Tapijtsgeest neemt je mee naar de wereld van schietspoelen, (thuis)wevers, kartonkappers en bobijnopzetters! Van vrijdag 1 juli 2022 tot en met woensdag 31 augustus 2022 houdt de reizende expo halt in het Kortrijkse textielmuseum Texture.

Duik in de wereld van TAPIJTSGEEST

Tapijtsgeest. Ontdek een hoogpolig verhaal!

Laat het duidelijk zijn. Tapijtsgeest is allesbehalve een klassieke expo. Vijftien tentoonstellingsdozen nemen je mee naar de hoogdagen van de tapijtindustrie in Zuid-West-Vlaanderen. Kies een doos, laat je zintuigen prikkelen en ontdek. Dwaal je mee door de herinneringen van oud-textiliens? Los jij de mysterieuze tapijt-moord op in de escape-doos? Of breek je het record weversknoop-leggen? Wevers en bobineuses vertellen je straffe verhalen over het leven binnen en buiten de fabriek. Een fantasierijke tocht naar de oorsprong van het tapijt in het Kamishibaiverhaal of je voeten vegen aan de blote-voeten-mat?

Aan jou de keuze: bezoek je de expo Tapijtsgeest in Texture OF reserveer je liever één of twee dozen en haal je zo Tapijtsgeest naar jouw woonkamer? Of combineer je beide? Ook dat mag! 

Bezoek Tapijtsgeest in Texture

Vanaf vrijdag 1 juli 2022 houdt de expo Tapijtsgeest halt in Texture en dit tot en met woensdag 31 augustus 2022. De toegang is inbegrepen in je toegangsticket. 

BEZOEK TAPIJTSGEEST
1 juli 2022 - 31 augustus 2022
van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur
inbegrepen in je museumticket

Boek een ticket voor een bezoek aan Texture

Breng Tapijtsgeest naar je woonkamer 

Heel wat tentoonstellingsdozen kan je ook ontlenen bij je thuis. Dit is gratis. Benieuwd? Ontdek de dozen en reserveer er één of twee naar keuze. Wij raden alvast de escape-box sterk aan, alsook de knutseldoos. Twee ideale dozen om in de eigen woonkamer te ontdekken. Ontlenen doe je door een mail te sturen naar stefanie.denutte@kortrijk.be. Je zet duidelijk in je mail welke doos je wilt ontlenen (ESCAPEtheBOX, knutseldoos, documentaire doos of verteltheater doos). 

ONTLEEN TAPIJTSGEEST
1 juli 2022 - 31 augustus 2022
GRATIS

Stuur een mail naar Stefanie en reserveer een doos

Praktische info over het ontlenen lees je HIER.

Tapijtsgeest is een project van Erfgoed Zuidwest. Het project kwam tot stand in samenwerking met, en met de hulp van, heel wat partners. Texture is één van die trotse partners.