Museumzondag in Texture: TAST-ZIN

zondag 6 november 2022
tussen 14 en 17 uur

In Texture loopt momenteel de tentoonstelling Super Tactility Soft Technology. Je ontdekt er werk van jonge ontwerpers rond het tactiele in deze digitale tijd.

Op zondag 6 november kan je zelf aan de slag met enkele van de tentoongestelde installaties in de expo. Ontmoet hedendaagse ontwerpers die op eigenwijze manieren werken met textiel en ga in interactie met hun werk.

  1. Knitting Space - Joanna Reuse en Magalie Delbeke: Geen geautomatiseerd proces, noch grootmoeder’s breinaalden. De Knitting Space van Joanna Reuse en Magalie Delbeke bevindt zicht op de grens tussen industrie en handwerk. Aan de hand van een modulair breisysteem maak je een ruimtelijk breiwerk mee.
  2. VR-beleving - Michaela Armani: Michaela Armani vertaalt kenmerken van textiel zoals tactiliteit en flexibiliteit naar digitale beelden. Tijdens de museumzondag voegt ze hier nog een extra dimensie aan toe en kan je haar werk ervaren via Virtual Reality.
  3. Please Do Touch - Nele Demeulemeester: Met Please do touch daagt Nele Demeulemeester je uit om op een speelse manier verrassende combinaties te maken. Laat je verbeelding de vrije loop met verschillende stukken vrolijk geweven textiel, stokken, touwen en ringen.

 

Wist-je-vlasje: Elke eerste zondag van de maand is museumzondag in Texture. Dit betekent dat je die dag het museum gratis kan bezoeken... maar er is méér! Op museumzondag kan je ook proeven van onze museumwerking, in de vorm van een workshop, een performance, een installatie, enzovoort. Kortom, museumzondag in Texture is gegarandeerd een belevenis!  

Knitting Space met Joanna Reuse en Magalie Delbeke
Copyright: Joanna Reuse en Magalie Delbeke, Knitting Space