Tewaterlating vlaskano tijdens museumzondag in Texture

zondag 5 maart 2023

Danny en Francis testen de vlaskano voor het eerst in de Leie

Dit voorjaar bouwen Danny Veys en Francis Soenen een kano in vlascomposiet. Daarmee willen ze in juni -ongeveer op de langste dag van het jaar- de Leie afvaren van de bron tot de monding.

In februari werken de twee avonturiers de kano af in een open atelier in museum Texture. Kom zeker een kijkje nemen! Op museumzondag 5 maart laten ze hem voor de eerste keer te water in de Leie. Mis deze eerste ‘testrit’ van Danny en Francis in de vlaskano niet. Spannend! Afspraak om 14.30 aan museum Texture. Van daar dragen we de kano samen naar de Leie en laten hem te water. Inschrijven hoeft niet, kom gewoon langs en zie als eerste het resultaat van dit bijzondere project.

Danny en Francis peddelen in een kano
Copyright foto: Judith Desmyttere

Wist-je-vlasje: Elke eerste zondag van de maand is museumzondag in Texture. Dit betekent dat je die dag het museum gratis kan bezoeken... maar er is méér! Op museumzondag kan je ook proeven van onze museumwerking, in de vorm van een workshop, een performance, een installatie, enzovoort. Kortom, museumzondag in Texture is gegarandeerd een belevenis!