The flax canoe floats on the golden river

De Kortrijkse kunstenaar én watersporter Danny Veys gaat in 2023 de uitdaging en het experiment aan om vlas als grondstof te hanteren bij het bouwen van een nieuwe boot. Met innovatieve technieken werkt hij samen met Francis Soenen aan een kano waarmee ze deze zomer de Leie willen bevaren. Het bijhorend kunstenaarsboek, voorzien voor eind 2023, zal het volledige creatieproces in woord en beeld vatten. Dit jaarproject, met als werktitel "The flax canoe floats on the golden river", is een samenwerking tussen de Stad Kortrijk, museum Texture en Luca School of Arts.

In februari komt Danny met de vlaskano naar museum Texture. Hier zal hij, met zicht op de Leie, in een pop-up atelier de boot verder afwerken. Bezoekers kunnen Danny en Francis live aan het werk zien op dinsdag 14 februari, woensdag 15 februari, dinsdag 28 februari en woensdag 1 maart. Dit telkens tijdens de openingsuren van het museum. Ook op zondag 19 februari zijn Danny en Francis aan het werk in Texture, dit tussen 14 en 17 uur. Kom langs!

Danny zoekt ook de interactie op met het publiek. Op museumzondag 5 maart laat hij samen met Francis de boot al eens te water. Ook zal de kunstenaar op museumzondag 4 juni in Texture aan de slag gaan met fotografische technieken, en dit samen met de museumbezoekers.

Volg het project op de Instagram account Trails of Water