TALK: Touching a phygital world. Kunstenaars en ontwerpers in de hedendaagse digitaliteit

zaterdag 29 oktober 2022
17.00 - 18.30

Op zaterdag 29 oktober gaat Anneleen Swillen, co-curator van de tentoonstelling Super Tactility Soft Technology die momenteel loopt in Texture, in gesprek met kunstenaars Michaela Armani, Benjamin Mengistu Navet en Thomas Renwart.

TIP: Combineer dit event voorafgaand met een bezoek aan de expo en ontdek hoe textuur digitaal wordt en het digitale tactiel in het werk van een selectie jonge ontwerpers en kunstenaars.

Volgende kunstenaars uit de expo nemen deel aan het debat:

  • Michaela Armani combineert digitaal met analoog, materieel met immaterieel en toeval met controle. Door de relaties tussen mens, computer en code te verkennen, creëert ze een taal die het digitale met de tastzin verbindt. In een wereld waarin het virtuele steeds meer terrein wint in het dagelijkse leven daagt zij onze beleving van de realiteit verder uit.
  • Benjamin Mengistu Navet gaat op zoek naar de wisselwerking tussen industrie en ambacht. Navigerend tussen mode en textielontwerp stelt hij productieprocessen in vraag en bestudeert postkoloniale praktijken. In zijn werk komt zijn Ethiopische achtergrond samen met industriële weefprocessen.
  • De botanische wereld van Thomas Renwart wordt gevoed door literatuur, poëzie, muziek, woorden en gedachten. In zijn ateliertuin kweekt hij narcissen die hij fotografeert en naar weefsels vertaalt. Gefascineerd door de technische aspecten van ambachten, bestudeert hij de combinatie tussen weef- en borduurtechnieken en digitale technologieën.

 

Praktisch

Zaterdag 29 oktober 2022, van 17.00 tot 18.30
GRATIS

Engels gesproken

KLIK HIER EN RESERVEER JE GRATIS TICKET

Talk Touching a phygital world
Copyright Benjamin Mengistu Navet