Maak je eigen vlaggenslinger tijdens museumzondag

zondag 7 juli 2024,
van 14.00 tot 17.00 uur

Veel planten die je gewoon in de berm kan plukken, gaven eeuwenlang prachtige kleuren aan stoffen. Rood uit de wortel van meekrap, geel uit de bloemen van kamille, paars uit de bessen van vlier. Namen van planten waarvan je misschien nog nooit hebt gehoord?

We brouwen samen met de textieltuiniers in grote kookpotten verf van planten. We verven lapjes stof in die verschillende kleuren. Nadien knippen we repen uit die gekleurde lapjes en we knopen ze aan elkaar tot onze eigen kleurige vlaggenslinger. Laat die feestelijke zomer maar beginnen!

Je schrijft in als duo van 1 volwassene en 1 kind, plezier verzekerd tijdens deze namiddag creatief samenwerken!

Benieuwd naar het verven met planten? Spring vandaag gerust eens binnen in ons atelier en gluur mee in onze kookpotten.

Docent: de textieltuiniers van Texture
Prijs: € 20 per duo volwassene-kind (+5 jaar)

Doelgroep: kinderen vanaf 5 jaar, samen met een volwassene. Er kunnen maximum 10 duo's deelnemen.
Deze duo workshop is voor jong en oud, om samen de handen uit de mouwen te steken.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in! Graag inschrijven vóór 7 juli 2024.

online inschrijven voor deze duo workshop

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!

verf met planten en maak je eigen vlaggenslinger

 Wist-je-vlasje: Elke eerste zondag van de maand is museumzondag in Texture. Dit betekent dat je die dag het museum gratis kan bezoeken... maar er is méér! Op museumzondag kan je ook proeven van onze museumwerking, in de vorm van een workshop, een performance, een installatie, enzovoort. Kortom, museumzondag in Texture is gegarandeerd een belevenis!