Vissenleer looien tijdens museumzondag

zondag 3 maart 2024,
van 10.00 tot 13.00 uur OF van 14.00 tot 17.00

Vissenhuiden worden vandaag massaal weggegooid. Zonde, dachten twee studenten interieurontwerp. Zij zochten én vonden technieken om glibberige vissenhuiden eenvoudig (en geurloos…) te bewaren en er leer van te maken. Zalm, haai of rog worden immers al eeuwenlang gebruikt voor kleding, schoenen en accessoires.

Kom mee wassen, kneden en looien! Je leert de huiden schoonmaken, ontdoen van de schubben en milieuvriendelijk looien. Start met een verse portie Noordzeevis en ga naar huis met exclusief vissenleer én het recept om verder aan de slag te gaan.

Docenten: Maja Theunissen en Demi De Coene
Prijs: € 25 (Wie een UiTPAS zuidwest met kortingstarief heeft, betaalt € 5 voor deze workshop)

Doelgroep: 16+, maximum 10 deelnemers per sessie
Deze workshop is voor iedereen die niet vis... euh vies... is van een experiment!

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in! Graag inschrijven vóór vrijdag 1 maart 2024.

online inschrijven voor een voormiddag vissenleer looien

online inschrijven voor een namiddag vissenleer looien

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!

vissenleer looien

Wist-je-vlasje: Elke eerste zondag van de maand is museumzondag in Texture. Dit betekent dat je die dag het museum gratis kan bezoeken... maar er is méér! Op museumzondag kan je ook proeven van onze museumwerking, in de vorm van een workshop, een performance, een installatie, enzovoort. Kortom, museumzondag in Texture is gegarandeerd een belevenis!