Vlas à velo

Zaterdag 11 juni 2022, van 10 tot 13 uur

De begeleide fietstocht “vlas à velo” is terug! Samen met streekverteller en natuurgids Martien D'Hondt en de immer enthousiaste Texture ambassadeur Jan Lefebvre ontdekken we in het landschap vlasrelicten van gisteren en vandaag.

Vooraleer we samen op de fiets springen, warmen Martien en Jan ons op. In de Leiekamer van Texture snuiven we onze eerste portie vlas van de dag op. We vragen uitdrukkelijk om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn. Zo heb je voldoende tijd om je fiets veilig te stallen op ons museumplein en je aan te melden aan onze museumbalie. We starten stipt om 10 uur.

Ná deze opwarmer vertrekken we voor een tocht van circa 20 kilometer. Half juni is het moment waarop de vlasvelden bloeien, met een beetje geluk kunnen we van die blauwe bloemenzee genieten. Wees maar gerust dat Martien en Jan jullie onderweg met tal van wist-je-vlasjes om de oren zullen slaan. Er is ook tijd voor een frisse pint (of iets minder straf) in een authentieke plek, inclusief sanitaire stop. Rond 13 uur zijn we terug aan het startpunt.

 

Zaterdag 11 juni 2022 | 10.00 tot 13.00 | € 8 (met eigen fiets, consumptie inbegrepen) | maximum 20 deelnemers

 

Alleen vooraf betaalde inschrijvingen zijn geldig.
Inschrijven verplicht tegen uiterlijk woensdag 8 juni 2022. Dit kan rechtstreeks via onderstaande link.

Ik schrijf me in voor Vlas à Velo

Ondervind je problemen bij het inschrijven?
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen je graag verder.


Copyright Toerisme Leiestreek

Vlas à velo is dit jaar een samenwerking van Texture met Heemkring Wibilinga, streekverteller en natuurgids Martien D'Hondt en Texture ambassadeur Jan Lefebvre.