Vlas à Vélo

Vrijdag 23 juni 2023, van 10 tot 14u30
Zaterdag 24 juni 2023, van 10 tot 14u30

In juni bloeit het vlas. Lilablauwe stippen in een wiegende groene zee. En hoe kan je die kleurenpracht beter ontdekken dan gewoon de fiets te nemen en op jacht te gaan, het vlas achterna!

Misschien hoorde je al van de begeleide vlasfietstocht “Vlas à Vélo” die het Kortrijkse museum Texture jaarlijks organiseert? Dit jaar krijgt Harelbeke de primeur waar het vlasfietsavontuur begint en eindigt. Niemand minder dan vlaskenner en Texture ambassadeur Jan Lefebvre neemt je mee op sleeptouw. Tijdens “Vlas à Vélo” fiets je niet alleen langsheen bloeiende vlasvelden, je bezoekt ook enkele vlasbedrijven en ontdekt hoe vlas niet alleen ons verleden maar ook onze toekomst kleurt!

Praktisch

Start en stop van deze begeleide fietstocht is het vernieuwde marktplein van Harelbeke. Je kan je wagen parkeren op de gratis parking op de Vrijdomkaai of aan CC het SPOOR. Dat ligt op ongeveer 2 minuten fietsen van het marktplein. Op het marktplein is ook een openbaar toilet. We vertrekken stipt om 10 uur voor een rit van ongeveer 25 kilometer. Onderweg voorzien we een lichte lunch (croques), inclusief 2 consumpties. Geef bij inschrijving dus zeker mogelijke allergieën door. Duid dit aan in het vakje medische opmerkingen. Breng een gevulde waterfles, zonnecrème, een hoed of pet tegen de zon mee én vergeet vooral je fiets niet. 

Je kan inschrijven voor ofwel vrijdag 23 ofwel zaterdag 24 juni. Een ticket kost € 26 (lunch, consumpties inbegrepen). Minimum 12, maximum 20 deelnemers.

Alleen vooraf betaalde inschrijvingen zijn geldig.
Inschrijven verplicht tegen uiterlijk zondag 18 juni 2023. Dit kan rechtstreeks via onderstaande link.

Ik schrijf me in voor Vlas à Vélo op vrijdag 23 juni

Ik schrijf me in voor Vlas à Vélo op zaterdag 24 juni

Inschrijven voor Vlas à Vélo doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder.