Van vlasvezel tot cello... een vlascelloconcert in Texture

Vrijdag 11 maart 2022 - soloconcert gebaseerd op oude vlasliederen – gecureerd door Benjamin Glorieux met ondersteuning van muzikale drone - in het kader van het Festival van Vlaanderen Kortrijk

<<< UITVERKOCHT >>>

Er zit muziek in vlas. In de fantastische setting van Texture, museum van vlas en textiel, gaat Benjamin Glorieux aan de slag met de studenten van de celloklas van Conservatorium Kortrijk. In het museumarchief vonden ze een verzameling oude partituren. Ze ontdekten verborgen schatten zoals liederen van vlasarbeiders uit lang vervlogen tijden en partituren over de vlaswereld, geschreven door lokale componisten uit de vorige eeuw. Deze muziek zal tijdens het Festival opnieuw weerklinken dankzij een speciaal daartoe ontworpen cello, vervaardigd uit vlasvezel door muziekinstrumentenbouwer Tim Duerinck in opdracht van Texture.

Gewapend met deze vlascello en begeleid door een gezamenlijk gecomponeerde cellosoundscape van zijn studenten speelt Benjamin Glorieux een solorepertoire ter ere van de vlasnijverheid voor Festival Kortrijk. Laat je verwelkomen door een klankenketting van cellisten en verken mee dit buitengewoon Kortrijkse erfgoed.

Praktisch

Vrijdag 11 maart 2022 in de Kroonzaal van museum Texture
Inleiding om 17 uur door Tim Duerinck en Benjamin Glorieux
Concert door Benjamin Glorieux i.s.m. studenten conservatorium Kortrijk tussen 17u30 en 18u30
UITVERKOCHT!!!

 


Copyright Virginie Schreyen

Een organisatie van het Festival van Vlaanderen Kortrijk, i.s.m. Conservatorium Kortrijk en Texture, museum van vlas en textiel.