Waar bloeit het vlas?

In juni bloeit het vlas. Een ideaal moment om op vlassafari te gaan en te genieten van een blauwbloeiende bloemenzee. Texture, museum van vlas en textiel, verzamelde alle velden op één kaart én stippelde een aantal gratis fietsroutes uit. Combineer je fietstocht met een bezoek aan het museum en laat je verleiden door de paarse magie van een ogenschijnlijk klein, maar dapper plantje: vlas. 

Ontdek de vlasveldenkaart

Texture stuurt je graag op pad! Op www.vlasveldeninbelgie.be kan je met een klik op de kaart een perceel vlas in jouw buurt vinden. Dit jaar noteerden het Vlaamse en het Waalse Departement Landbouw en Visserij circa 3000 vlasvelden in België, waarvan ongeveer 1000 in Vlaanderen en 2000 in Wallonië te spotten zijn.  

Ontdek de fietsroutes

Texture stippelde drie gratis fietsroutes uit. Ook deze vind je terug op www.vlasveldeninbelgie.be. Telkens met Texture als vertrek- en eindpunt. Goed om weten, op het museumplein van Texture is een fietsstalling en fietspomp aanwezig. Bovendien is het museum strategisch gelegen voor fietsers, pal aan de Leie, tussen fietsknooppunten 10 en 18.

GA NAAR VLASVELDEN IN BELGIE