Waar bloeit het vlas?

Half juni bloeien de vlasvelden. Een ideaal moment om op vlassafari te gaan en te genieten van een blauwbloeiende bloemenzee. Texture, museum over Leie en vlas, verzamelde alle velden op één kaart én stippelde een aantal gratis fietsroutes uit. Combineer je fietstocht met een bezoek aan het museum en laat je verleiden door de paarse magie van een ogenschijnlijk klein, maar dapper plantje: vlas. 

Ontdek de vlasveldenkaart

Texture stuurt je graag op pad! Op www.vlasveldeninvlaanderen.be kan je met een klik op de kaart een perceel vlas in jouw buurt vinden. Dit jaar noteerde het Departement Landbouw en Visserij een kleine 1400 vlasvelden in Vlaanderen terwijl het vorig jaar nog ruim 1600 velden telde. Het slechte weer van de afgelopen maanden speelde de vlasboeren parten. 

Ontdek de fietsroutes

Texture stippelde drie gratis fietsroutes uit. Ook deze vind je terug op www.vlasveldeninvlaanderen.be. Eén op maat van jonge gezinnen die een kleine fietstocht appreciëren, één op maat van koppels die al wat meer kilometers willen trappen, één op maat van doorgewinterde wielertoeristen die kilometers vreten. Telkens met Texture als vertrek- en eindpunt. Goed om weten, op het museumplein van Texture is een fietsstalling en fietspomp aanwezig. Bovendien is het museum strategisch gelegen voor fietsers, pal aan de Leie, tussen fietsknooppunten 10 en 18.

GA NAAR VLASVELDEN IN VLAANDEREN