Wat als de nacht valt in Kortrijk?

*** UPDATE: Ook Texture neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus en schort alle activiteiten in het kader van Erfgoeddag op. Dank voor je begrip. ***

 

Wandeling

In samenwerking met Erfgoedplatform Kortrijk; Texture, museum over Leie en vlas; FMDO; Kortrijk 1302; Gidsenplus; Gidsenkring; vzw Charisma; Rijksarchief Kortrijk; De Kleine Kunstgalerij; De Leiegouw; Racing Letterbeek; Lettertype Collectief en VC Mozaïek.

 

Als de nacht valt, dan kan alles gebeuren. Heb je je ooit afgevraagd hoe het Kortrijkse nachtleven eruit zag, pakweg 150 jaar terug? Tijdens een avondwandeling komt het verleden tot leven. Verhalen over misdaad, slaapliedjes, nachtfoto’s en mystieke gezangen volgen elkaar op. Wie letterlijk erfgoed wil verorberen, geniet van een natje en een droogje in onze bruine kroeg, als was het 1968. Tijdens een unieke vertoning in Texture beleef je de crisis in de vlassector. Over noodgedwongen sluitingen van kleine vlasfabrieken, 'accidentele branden' en een hoop verzekeringsgeld.  

 

Zaterdag 25 april 2020 | 20.00 tot 23.00 | gratis

 

TIP | Deze wandeling brengt je op verschillende locaties op Buda-eiland en Overleie. Je trekt zelfstandig op stap met een plattegrond. Haal je kaartje vooraf gratis op in de UiTwinkel of bibliotheek van Kortrijk. Het plannetje vind je ook in de regionale Erfgoeddagbrochure.

 

Erfgoeddag, het jaarlijkse hoogtepunt voor cultureel erfgoed, viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema DE NACHT. Want de nacht betovert en staat synoniem voor verbeelding. Er valt tijdens het hele weekend iets te beleven!