Wit, witter, witst

zondag 8 oktober en zondag 15 oktober 2023,
van 10.00 tot 16.00 uur

Bij wit borduurwerk werk je met witte draad op een witte ondergrond. Wit op wit op wit, kan dat wel een mooi effect geven? Zeker wel! We laten ons inspireren door de vakkundige broderijen van de Kortrijkse firma ‘A La Maison de Blanc’ uit de collectie van museum Texture.

Je leert hoe je textiel correct opspant en hoe je borduurdraad zo goed als onzichtbaar kan aan- en afhechten. En vooral: je leert hoe je met verschillende borduursteken zoals de satijnsteek, Frans knoopje of steelsteek, telkens weer andere texturen krijgt.

Zo ga je in twee sessies van het creëren van een witter-dan-wit bloemmotief, gebaseerd op een collectiestuk van rond 1900, naar het uitwerken van jouw eigen, er-helemaal-uitspringend initiaal anno 2023.

Docent: Kenny Damian
Prijs: € 120 (Wie een UiTPAS met kansentarief heeft, geniet van 80% korting op deze workshop)

Doelgroep: 16+, maximum 10 deelnemers.
Deze masterclass is voor iedereen die houdt van borduren en die zich wil verdiepen in wit borduurwerk.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in! Graag inschrijven vóór 1 oktober 2023.

online inschrijven voor masterclass wit borduurwerk

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!  

workshop wit borduurwerk met Kenny Damian