Workshop Furoshiki (18+)

December is de tijd van cadeautjes inpakken, van cadeautjes uitpakken. Sommigen doen voorzichtig hun pakje open, anderen scheuren het inpakpapier compleet kapot. Hoe dan ook... de geschenkverpakking belandt negen op tien in de vuilbak. Vind jij dat ook altijd zo'n verspilling? Dan is deze textielworkshop zeker iets voor jou! Samen gaan we voor een gepersonaliseerde zero waste stoffen geschenkverpakking! 

Hoe? Samen met Danièle van LAB152 ga je aan de slag met de Japanse traditionele inpaktechniek Furoshiki. Danièle leert je - in en met een paar knepen - de basistechnieken van deze eeuwenoude inpakkunst. Welkom in de wereld van de oneindig herbruikbare geschenkverpakking. Bovendien maak je tijdens deze workshop je eigen stempels en bedruk je jouw lap textiel. Van een extra personal touch gesproken. Jouw met lino bestempelde doeken zijn al een geschenk op zich. Op het einde van de workshop kan jij in- en uitpakken met een meer dan originele inpaktechniek. Je gaat naar huis met twee gepimpte Furoshiki-doeken, telkens van 70 x 70 cm, alsook met twee zelfgemaakte lino-stempels, beide van 6 x 6 cm. 

Danièle Seynhaeve is leerkracht schilderen, alsook decoratie, kleur- en interieurconsulente. Al bijna 3 jaar is zij de drijvende kracht achter LAB152 in Izegem waar ze tal van creatieve en experimentele workshops organiseert. Danièle gaat er prat op dat iedereen met een mooi eindresultaat naar huis gaat, en idem dito met een goed gevoel! 

 

Zaterdag 5 december 2020 | 10.00 tot 12.30 | € 50 (materialen inbegrepen)

Doelgroep: 18+, maximum 8 deelnemers.
Deze workshop is voor iedereen met een hart voor DIY. Voorkennis niet vereist.

 

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

online inschrijven voor Furoshiki

 

Ondervind je problemen bij het inschrijven? 
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.

 

In tijden van corona adviseren we deelnemers die tot een risicogroep behoren, om zich niet in te schrijven. Draag een mondmasker en houd anderhalve meter afstand van elkaar. We zorgen voor handgel, ontsmettingsspray en papieren servetten zodat iedereen de eigen zitplaats kan ontsmetten, zowel voor als na de les. We vragen om voor alles vooraf in te schrijven. Het beperken van het aantal deelnemers (crowd management) en het bijhouden van een aanwezigheidslijst (control tracing) zijn belangrijke maatregelen in de strijd tegen corona. We houden ook voortdurend de vinger aan de pols en sturen bij waar nodig. De meest actuele informatie kan je vinden op deze website en op de sociale media kanalen van Texture, museum over Leie en vlas (FacebookTwitterInstagram).