Workshop digitaal textielontwerp

Ontwerp je eigen stof
tijdens een unieke ouder-kind workshop! 

Tijdens deze leuke workshop maak je kennis met de boeiende wereld van digitaal textielontwerpen. Je kind experimenteert met verschillende materialen en maakt tekeningen en collages die met behulp van computersoftware worden omgezet in een mooie textielprint. Die print laat je vervolgens proefdrukken op een stofje naar keuze. Daarbij kan je kiezen tussen stoffen voor onder meer sport- en spelkledij (ook badpakkenstof!), bedlinnen, stevige stoffen voor rugzakken enz. Kort na de workshop krijg je jouw proefdruk (circa 40 op 45 cm) thuis opgestuurd. Ideaal om er een kussen mee te maken. Wil je nadien nog extra stof bijbestellen om er bijvoorbeeld een feestelijke outfit of een knuffel uit te naaien, dan kan dat ook!

Tijdens de workshop worden jullie bijgestaan door textielontwerpster Olu Vandenbussche van Manelprints. Zij geeft sinds enkele jaren opleidingen rond digitaal textielontwerpen en koos voor deze drukmethode omwille van de vele voordelen voor het milieu. Zo wordt er veel minder water, energie en grondstoffen verbruikt. Er zijn ook minder overschotten omdat je enkel drukt wat je nodig hebt. Doe jezelf en de natuur dus een plezier en leer je eigen stofjes ontwerpen!

 

25 mei 2019 | 13.30 tot 16.30 | € 40 (ouder en kind, materialen en proefdruk inbegrepen)

Doelgroep: ouder-kind (8+), maximum 8 duo's
Deze workshop is bedoeld voor iedereen met een hart voor DIY en voor kinderen met heel wat fantasie. Voorkennis is niet vereist.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!
LET WEL, vergeet bij de online inschrijving niet om zowel ouder als kind in te schrijven, anders klopt de rekensom niet! 
online inschrijven

Ondervind je problemen bij het inschrijven?
Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.