Workshop fotografie (12+)

Track & Trace, Tips & Tricks
Een inspirerende fotografieworkshop voor 12 tot 14-jarigen

Elke dag worden we geconfronteerd met een immense beeldenstroom, vooral online. In deze workshop bekijk je hoe hedendaagse fotografen omgaan met de talloze prikkels van buitenaf. Je bezoekt de groeps-expo Track & Trace in museum Texture.

Daarna is het aan jou. De stad is je decor en de smartphone of compact camera jouw middel. Onder begeleiding van professionele fotograaf Anja Hellebaut kom je meer te weten over compositie, kleur en thema. Leer kijken als een fotograaf. Wat zijn de vormelijke en inhoudelijke keuzes die een fotograaf maakt? Je krijgt tips & tricks waarmee je zelf aan de slag kan. Je zal zien, het aantal likes van je Instagramfoto’s zal de hoogte in schieten. Jouw favoriete foto krijg je achteraf als postkaart toegestuurd.

Docent

Anja Hellebaut is fotograaf, curator en oprichter van mentormentor. Als fotograaf gaat haar aandacht naar het hedendaags verstedelijkt landschap, als curator gaat ze aan de slag met beeldende kunst of erfgoed en als mentor biedt ze professionele ondersteuning aan fotografen die willen groeien in hun artistieke praktijk.

Praktisch

  • We verzamelen om 10 uur aan museum Texture (Noordstraat 28, 8500 Kortrijk).
  • Voorzie warme (regen)kledij. De workshop gaat buiten door.
  • Breng je eigen lunchpakket en smartphone/compact camera mee. Zorg dat je toestel voldoende opgeladen is.
  • Van 15 tot 17 uur is er een interactieve feedbacksessie die jullie van thuis uit volgen op Zoom. De link naar de sessie krijgen jullie op voorhand doorgemaild. Je krijgt ruim voldoende tijd om je naar huis te verplaatsen. Voor het gedeelte van thuis uit, heb je een laptop of pc met vaste internetverbinding nodig.

 

Donderdag 8 april 2021 | 10.00 tot 17.00 | € 15

Voorkennis over fotografie is niet vereist. Enthousiasme en goesting zijn essentieel. Maximum 8 deelnemers.

Schrijf je in voor de workshop fotografie Track & Trace, Tips & Tricks

Workshop fotografie Track & Trace, Tips & Tricks