Workshop tuften

Zaterdag 29 oktober 2022
10.00 - 17.00

Maak je eigen (wand)tapijt

Altijd al zelf een tapijt willen maken? Dit najaar organiseren we in Texture een workshop tuften!

Met een manueel tuftpistool leer je tijdens deze workshop de basis van het tuften van hoogpolige tapijten, en maak je een eerste stuk naar eigen ontwerp. We experimenteren met verschillende kleuren en lengtes van draden, structuren en vormen.

Eerst leer je de machines en materialen kennen en oefen je de techniek zelf op canvas. Nadien ontwerp je een eigen wandtapijt of vloerkleed en werkt het uit. Na de juiste afwerkingen ga je met een handgemaakt tapijt naar huis.

Helemaal de smaak te pakken? Texture breidt het eigen atelier uit met enkele tuftpistolen. Als deelnemer van de workshop kan je nadien zelf verder komen werken in ons atelier.

Docenten

Voor deze workshop komen de tufters van atelier Maak&Transmettre uit Brussel naar Texture. Textielontwerpers Mathilde Pecqueur, Salomé Corvalan Cornejo en Alice Emery hebben het tuften helemaal in de vingers. Ze kennen wol en tuftpistolen als geen ander en leren je zo de kneepjes van het vak. Naast de workshops die ze begeleiden, ontwerpen zij textiele objecten en hedendaagse tapijten.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 29 oktober 2022, van 10 tot 17 uur
Prijs: € 170, maximum 8 deelnemers, inbegrepen zijn begeleiding, gebruik van de tuftpistolen en -kaders en alle materiaal om je tapijt te maken. We voorzien koffie, thee, water en een versnapering doorheen de dag. Breng je lunch mee voor ’s middags, of je kan iets eten bij Kaffee Damast. Als deelnemer van deze workshop kan je achteraf ook een dag verder komen werken aan eigen tuftontwerpen in het atelier van Texture (gebruik van de tuftpistolen en kaders inbegrepen, eigen werkmateriaal te voorzien, data in samenspraak)
Wie: Je bent 15+ en je wilt een uniek object maken in de vorm van een wand- of vloerkleed

Online inschrijven voor de workshop tuften

Inschrijven voor onze workshops doe je bij voorkeur online. Ondervind je problemen bij het inschrijven? Check dan zeker de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. Stuur een mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70. We helpen je graag verder!  

Workshop tuften met Maak&Transmettre
Copyright Maak&Transmettre