TEXTURE + KANTINITIATIE

Een volledig DAGPROGRAMMA met lunch voor een groep met minimum 7 en maximum 15 personen, enkel op aanvraag.

Info en reservering

10u00: Bij aankomst in Kortrijk zorgen wij voor een kopje koffie in Kaffee Damast

10u45: Bezoek aan Texture, museum van vlas en textiel (gids optioneel)

Texture vertelt het ruime vlasverhaal in drie totaal verschillende kamers. Je start in de Wonderkamer, een speels laboratorium over vlas in je dagelijkse leven. Wonderlijk in hoeveel producten vlas verwerkt zit! Vlas is op vandaag inspirerend materiaal voor designers, wetenschappers en ondernemers. Kijken, voelen, proeven, uittesten en ontdekken mag! De Leiekamer vertelt vervolgens hoe de vlasnijverheid de ontwikkeling van deze agrarische streek naar een industriële en verstedelijkte regio beïnvloedde. Met authentiek beeldmateriaal, warme getuigenissen en intrigerende objecten. De Schatkamer tenslotte toont een selectie pronkstukken uit de museumcollectie gemaakt met vlaslinnen: van kant over fijn damast tot linnen handwerk.

€ 6,5 per persoon voor toegang tot Texture + koffie in Kaffee Damast
(optioneel) € 75 per gids voor groep van max. 25 personen

12u30: Lunch

14u00: Initiatie kantklossen in Texture

Wie wil proeven van kantklossen moet dit zeker eens proberen! Je kan bij ons deelnemen aan een workshop kantinitiatie. Bijzonder handig hoef je niet te zijn, veel technische kennis over snit en naad hoef je helemaal niet te hebben! Je eigen creatie neem je als souvenir mee naar huis. Alleen te boeken op aanvraag en niet tijdens de schoolvakanties!

groep tot 7 deelnemers: vaste prijs van € 75
groep van max. 15 deelnemers: vaste prijs van € 150

*** alle prijzen die op deze pagina vermeld staan, gelden in 2022 *** 

De toeristische dienst van Kortrijk helpt je graag verder om een dagprogramma op maat samen te stellen. Meer informatie over hoe reserveren en andere interessante info over onze dagtrips lees je HIER.