TEXTURE + METAMORFOSE VAN EEN STAD

Een volledig DAGPROGRAMMA met lunch voor een groep vanaf 15 personen.

Info en reservering

09u30: Bij aankomst in Kortrijk zorgen wij voor een kopje koffie in Kaffee Damast

10u00: Bezoek aan Texture, museum van vlas en textiel (gids optioneel)

Texture vertelt het ruime vlasverhaal in drie totaal verschillende kamers. Je start in de Wonderkamer, een speels laboratorium over vlas in je dagelijkse leven. Wonderlijk in hoeveel producten vlas verwerkt zit! Vlas is op vandaag inspirerend materiaal voor designers, wetenschappers en ondernemers. Kijken, voelen, proeven, uittesten en ontdekken mag! De Leiekamer vertelt vervolgens hoe de vlasnijverheid de ontwikkeling van deze agrarische streek naar een industriële  en verstedelijkte regio beïnvloedde. Met authentiek beeldmateriaal, warme getuigenissen en intrigerende objecten. De Schatkamer tenslotte toont een selectie pronkstukken uit de museumcollectie gemaakt met vlaslinnen: van kant over fijn damast tot linnen handwerk.

€ 6,5 per persoon voor toegang tot Texture + koffie in Kaffee Damast
(optioneel) € 75 per gids voor groep van max. 25 personen

12u00: Lunch

14u00: Wandeling 'Metamorfose van een stad'

In deze wandeling hebben we heel wat aandacht voor de huidige metamorfose van de stad. De recente grote werken zoals stadskernvernieuwing, heraanleg van openbare ruimte, K-in-Kortrijk. Met als slagader de Leie krijgt Kortrijk een nieuwe aanblik met zeven nieuwe bruggen en groenaanleg van de Leieboorden. Paradepaardjes zijn o.m. de Diksmuidekaai, de Collegebrug, het hertekende Koning Albertpark, de skatebowl. Ze tonen aan dat de stad haar rivier op een trendy manier opnieuw ontdekt heeft.

€ 75 per gids voor de stadswandeling voor groep van max. 25 personen

 *** alle prijzen die op deze pagina vermeld staan, gelden in 2022 ***

De toeristische dienst van Kortrijk helpt je graag verder om een dagprogramma op maat samen te stellen. Meer informatie over hoe reserveren en andere interessante info over onze dagtrips lees je HIER.