TEXTURE + BEDRIJFSBEZOEK

Een volledig DAGPROGRAMMA met lunch voor een groep vanaf 15 personen.

Info en reservering

09u30: Bij aankomst in Kortrijk zorgen wij voor een kopje koffie in Kaffee Damast

10u00: Bezoek aan Texture, museum over Leie en vlas (gids optioneel)

Texture vertelt het ruime vlasverhaal in drie totaal verschillende kamers. Je start in de Wonderkamer, een speels laboratorium over vlas in je dagelijkse leven. Wonderlijk in hoeveel producten vlas verwerkt zit! Vlas is op vandaag inspirerend materiaal voor designers, wetenschappers en ondernemers. Kijken, voelen, proeven, uittesten en ontdekken mag! De Leiekamer vertelt vervolgens hoe de vlasnijverheid de ontwikkeling van deze agrarische streek naar een industriële en verstedelijkte regio beïnvloedde. Met authentiek beeldmateriaal, warme getuigenissen en intrigerende objecten. De Schatkamer tenslotte toont een selectie pronkstukken, namelijk de museumcollectie gemaakt met vlaslinnen: van kant over fijn damast tot linnen handwerk.

€ 6,5 per persoon voor toegang tot Texture + koffie in Kaffee Damast
(optioneel) € 75 per gids voor groep van max. 25 personen

12u00: Lunch (maak je keuze uit tien lunches: kortrijk_stad_aan_de_leie_2018_lunchformules.pdf)

13u30: Bedrijfsbezoek aan vlasweverij Libeco

 

LIBECO (MEULEBEKE)

Libeco weeft sinds meer dan 150 jaar kwalitatief Belgisch linnen. Zowel linnen stoffen voor de industrie als afgewerkte producten voor de Libeco Home collectie worden dagelijks vervaardigd op de bedrijfssite in Meulebeke. Als grootste vlasweverij van België is Libeco sinds 2006 erkend als Hofleverancier. Het bedrijf zet sterk in op duurzaam ondernemen met een CO2-neutrale productie en een unieke collectie biologisch geproduceerd linnen.
www.libeco.com

Je krijgt zicht op alle fasen van het productieproces en komt te weten waar linnen tafellakens, beddengoed of een handdoek vandaan komen en hoe ze gemaakt worden. Met een drankje als afsluit. De groep kan, indien vooraf gereserveerd, een winkelruimte bezoeken.
Maximum 60 personen 
Best 1 maand vooraf reserveren bij Toerisme Kortrijk
Duur bezoek: 2u30 (3u met bezoek aan de winkelruimte)
Het bedrijfsbezoek bij Libeco start om 14u.  
€ 8 per persoon (maximum 60 personen, reservatie 1 maand vooraf)

 

De toeristische dienst van Kortrijk helpt je graag verder om een dagprogramma op maat samen te stellen. Meer informatie over hoe reserveren en andere interessante info over onze dagtrips lees je hier: kortrijk_stad_aan_de_leie_2018_informatie_en_reservatie.pdf