Studio Texture

Studio Texture

Textiel is tactiel. Je móet het aanraken om het te beleven. Daarom laten we je in onze eigen studio kennismaken met de zachtste materialen en fijnste technieken. Het maakt ons verhaal nóg tastbaarder. Hier voel je de textielgeschiedenis met hart en handen.

In Studio Texture geven we het vakmanschap van gisteren door als inspiratie voor morgen. Met workshops, masterclasses, lezingen, expo’s en open ateliers. Professional of liefhebber: iedereen is welkom! Om te creëren, leren en ontmoeten. En samen de wondere wereld van textiel te ontdekken. Zo ontstaat een sociaal weefsel van creatieve geesten dat vormgeeft aan de toekomst met de kennis van toen.

atelier kant in Texture

KANT

Eeuwenoud maar levendiger dan ooit. Kant is weer helemaal terug. De techniek evolueerde mee met de tijd en gaandeweg ontwikkelden zich nieuwe methodes. Wist je dat je zelfs kan klossen met metaal? Het kantatelier dompelt je onder in zowel klassieke als innovatieve praktijken met een ruim aanbod aan vormingen voor jong en oud.   

ontdek het aanbod

atelier tuft in Texture

TUFT

Handen omhoog! Grijp je tuftpistool en schiet in actie. Of beter: met garen. Dat wordt aan hoge snelheid door kleine gaatjes in een stof geblazen waardoor lussen ontstaan. Die kun je snijden en vormen zoals een tekening. Van vloertapijt tot kussen, van spiegelrand tot muts. Teken je eigen ontwerp uit en wek het tot leven. 

ontdek het aanbod

Textieltuin

TEXTIELTUIN

In de nomadische Textieltuin op het museumplein van Texture gonst het in het voorjaar en de zomer van de bedrijvigheid. Een kleurrijk collectief van textieltuiniers verzamelt er elke maand om samen textiel- en verfplanten te zaaien, verzorgen, oogsten en verwerken. 

ontdek het aanbod

Haal jouw magazine Studio Texture op in ons museum. Boordevol workshops en masterclasses die je bij ons kan volgen. Inclusief inspirerende verhalen van makers, meesters en kunstenaars. Kortom, een hebbeding voor creatieve makers met een hart voor textiel!

magazine Studio Texture #2

Magazine Studio Texture #2


 Hier doorbladeren

magazine Studio Texture #1

Magazine Studio Texture #1


 Hier doorbladeren

Texlabs in Texture

Hedendaagse kunstenaars, designers en wetenschappers laten zich inspireren door de Texture-collectie en technieken van weleer.

ONTDEK ONZE TEXLABS

Residenties in Texture

Textiel triggert kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers om hun atelier voor korte of langere tijd onder te brengen bij Texture in Kortrijk.

ONTDEK ONZE RESIDENTIES