Lijnoliezeep maken

Kalender
Lijnoliezeep maken

25 mei 2024

Bubbels en bloemen

workshop lijnoliezeep maken in Studio Texture

Van de vlasplant gaat niets, maar dan ook niets verloren. Van de vezels wordt linnendraad gemaakt, uit het zaad wordt lijnolie geperst. Die olie zit bomvol waardevolle voedingsstoffen maar is ook heerlijk zacht voor de huid.

Tijdens deze workshop maken we samen natuurlijke zeep met lijnolie en andere plantaardige oliën, volgens de koude methode. Zo blijven alle goede eigenschappen van de ingrediënten bewaard. We voegen er de kleuren en geuren aan toe van planten die in onze eigenste Textieltuin groeien. Je maakt per twee een andere soort zeep. Zo krijg je dus maar liefst zes verschillende soorten handgemaakte natuurzeep. De zeep moet na het maken enkele weken rijpen. Je kan de zepen dus niet meteen mee naar huis nemen, maar krijgt nadien een pakketje opgestuurd per post.

PRAKTISCHE INFO

  • Docent: Suzan Van den Bossche, herboriste met een passie voor zeepjes op basis van plantaardige ingrediënten
  • Voor wie: 16+, voor wie houdt van lekkere geurtjes en vooral hoe die zelf te maken
  • Wanneer: zaterdag 25 mei 2024, van 10 tot 12.30 uur
  • Waar: Texture, Noordstraat 28, Kortrijk
  • Prijs: € 95 (UiTPAS zuidwest met kortingstarief € 19), materiaal en een bundel met recepten inbegrepen. Breng een kookschort en keukenhandschoenen mee.

    Boek je ticket

    Lukt online boeken niet? Check dan eerst de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. We helpen je graag verder via texture@kortrijk.be of 056 27 74 70 van dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur.