header workshop lokale inkt en botanisch tekenen

Kalender
Lokale inkt en botanisch tekenen

18 sep 2024

Lokale inkt en botanisch tekenen

workshopreeks textieltuinieren in Studio Texture

Tijdens de eerste sessie van deze workshopreeks gaan we op zoek naar planten die kleur geven. We duiken de Textieltuin in, speuren de omgeving af, en ontdekken allerlei verfplanten waar we samen lokale inkt uit brouwen.  

In de twee volgende sessies bestuderen we de planten die op het museumplein groeien. Met de inkten die we maakten en met andere tekenmaterialen leggen we al dat levendig moois op papier vast. We gaan van waarneming naar illustratie en weer terug.

PRAKTISCHE INFO

  • Docent: museummedewerker Ariane Heystraeten én illustratrice Astrid Verplancke.
  • Voor wie: Deze reeks is zowel voor beginners als meer ervaren tekenaars die houden van de natuur en graag planten willen (leren) tekenen.
  • Wanneer: woensdag 18 september, 25 september en 2 oktober 2024, telkens van 18 tot 21.20 uur
  • Waar: Texture, Noordstraat 28, Kortrijk
  • Prijs: € 25. Heb je een UiTPAS zuidwest met kortingstarief, dan betaal je slechts € 5. We voorzien een basisset aan papier en tekenmaterialen, maar breng gerust je eigen favoriete tekenmateriaal mee.  

    BOEK JE TICKET

    Lukt online boeken niet? Check dan eerst de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. We helpen je graag verder via texture@kortrijk.be of 056 27 74 70 van dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur.