Masterclass borduren met Kenny Damian: mooie mannenmode

Kalender
Mooie mannenmode

10 dec 2023

Mooie mannenmode

masterclass borduren in Studio Texture

In de 18de eeuw bestond een mannenkostuum uit een jas, vest en kniebroek. Aan de kwaliteit van de stof en versieringen kon je aflezen hoe welgesteld de drager ervan was. In het laatste kwart van de 18de eeuw werden vooral vesten in wit zijdesatijn met geborduurde motieven bijzonder populair. En uiteraard hebben we ook zo'n prachtexemplaar in de collectie van Texture.

We gebruiken deze mannenmode van pakweg 250 jaar geleden om te leren hoe je zijdesatijn correct opspant en borduurdraden quasi onzichtbaar aan- en afhecht, en om te ontdekken welke borduursteken en -technieken toen werden gebruikt. Met het kleurig bloemenmotief op dit bijzondere vestje als voorbeeld maak je een eigen borduurwerk, dat je nadien kan verwerken tot een prachtige patch of tas. Al die fijnzinnige kennis uit het verleden dient meteen ook als inspiratie voor mode en kunst van nu.

PRAKTISCHE INFO

  • Docent: Kenny Damian, expert in historisch textiel en kostuum
  • Voor wie: 16+ en je hebt een passie voor borduren
  • Wanneer: zondag 10 december 2023, van 10 tot 16 uur
  • Waar: Texture, Noordstraat 28, Kortrijk
  • Prijs: € 75 (UiTPAS zuidwest met kortingstarief € 15)

    Boek je ticket

    Lukt online boeken niet? Check dan eerst de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. We helpen je graag verder via texture@kortrijk.be of 056 27 74 70 van dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur.