Vlas à Vélo met Texture ambassadeur en vlaskenner Jan Lefebvre

Kalender
Vlas à Vélo

14 jun 2024 > 15 jun 2024

Vlas à Vélo

fietsen langs bloeiende vlasvelden

Elk jaar neemt museum Texture je mee op een begeleide fietstocht door een adembenemend vlaslandschap. In 2024 valt de keuze op de Franse en Vlaamse Westhoek, met pittoreske stops in Hondschote en Alveringem. Zo bezoek je het Openluchtmuseum Bachten de Kupe en zwingelarij Decock. Ga mee op pad met Jan Lefebvre, Texture ambassadeur en vlaskenner, en ontdek samen de fascinerende wereld van vlas. Wist je dat maar liefst 80% van al het vlas in Europa uit Frankrijk komt? En ken je de spreuk “dans le lin tout est bien”? En zo verrast Jan je met nog heel wat meer wist-je-vlasjes!  

Zorg dat je goed voorbereid bent: neem een gevulde waterfles, zonnebrandcrème en een pet of hoed mee om jezelf te beschermen tegen de zon. En natuurlijk, vergeet je fiets niet! Mis deze kans niet om het Vlaamse en Franse vlaslandschap te verkennen tijdens Vlas à Velo 2024. Reserveer snel je plekje voor deze vlas-tastische fietstocht van circa 25 kilometer en laat je betoveren door de prachtige omgeving. We zien je daar! 

PRAKTISCHE INFO

  • Voor wie: perfect voor fietsliefhebbers en erfgoedfanaten die graag de schoonheid van het vlaslandschap willen ervaren onder deskundige begeleiding
  • Wanneer: vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024, telkens van 10 tot 16 uur
  • Waar: Start en eindlocatie is de parking van het Openluchtmuseum Bachten de Kupe, Sint-Mildredaplein 1B, 8691 Izenberge (Alveringem). Je parkeert je auto hier gratis én er is een toilet aanwezig.  
  • Prijs: € 28 per persoon, inclusief lichte lunch en twee consumpties
  •  
  • 14 JUNI 15 JUNI
  •  
  • Lukt online boeken niet? Check dan eerst de tips om snel aan de slag te gaan met de webshop op de website van stad Kortrijk. Je mag natuurlijk ook met ons contact opnemen. We helpen je graag verder via texture@kortrijk.be of 056 27 74 70 van dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur.