Lezing & boekvoorstelling Textiel in Verzet

Woensdag 18 december 2019
met Mashid Mohadjerin en Samira Bendadi

Textiel in Verzet. De expo, het boek. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fotografe Mashid Mohadjerin en journaliste Samira Bendadi vertellen je er op woensdagavond 18 december meer over. Welke boodschappen en verhalen gaan er schuil achter een stuk stof? Wat vertelt een outfit of kledingstuk over de drager? Kan textiel verleden en heden verbinden? Kunnen stoffen een vorm van verzet zijn? Tom Christiaens modereert de avond.

TIP: Je kan het boek Textiel in Verzet, uitgegeven door Hannibal, ter plaatse aankopen (€ 29.95) en onmiddellijk laten signeren door de auteurs. Een ideaal geschenk voor onder de kerstboom? Of gewoon om jezelf te verwennen. 

 

Praktisch

Waar: museumbistro Kaffee Damast, Noordstraat 28, Kortrijk
Wanneer: woensdag 18 december 2019, deuren open om 19.00, boekvoorstelling start om 19.30 (einde voorzien om 21.00)
Toegangsprijs: € 4 (drankje inbegrepen). Kortrijkse stadsgidsen krijgen deze lezing gratis aangeboden. 

 

Iedereen welkom! Je hoeft niet vooraf te reserveren. 

 

Deze lezing & boekvoorstelling kadert binnen het publieksprogramma van Textiel in Verzet, een eigenzinnige tentoonstelling i.s.m. journaliste Samira Bendadi en fotografe Mashid Mohadjerin. Een bijzondere samenwerking van Texture met MoMu Antwerpen. Wie de verhalen en foto's van het duo wil bezichtigen, kan tot 16 februari 2020 terecht in Texture, Kortrijk. Daarna verhuist de tentoonstelling naar Kunsthal Extra City in Antwerpen (21.03 - 19.04.2020).